Forfatter: Patrick Leis
Original titel: Camp 41 – 1. Del Reservatet
Serie:
Antal Sider: 256
Genre: Dystopisk
Forlag: Forlaget Facet
Udgivet: 2011
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner:

“Bogen er et anmelder eksemplar fra Facet, men holdningerne er helt mine egne”

Det handler den om:
– Jeg tænker tit på hvad der vil ske, når krigen er forbi, sagde Lomis lavmælt. – Hvad vi kommer hjem til, hvor vi skal gå hen…?

– Lad mig opstille en anden interessant hypotese, sagde Jason og tog et dybt drag af sin cigaret. – Se, de fleste accepterer, at vi er nødt til at blive her et stykke tid, men forestil dig at hæren slet ikke vinder og dette ender med at blive vores permanente hjem.”

Det var hverken Gaza, Østberlin eller Guantanamo, men forholdene var ens.

Og hvad gør man, når kannibalerne venter på den anden side af pigtråden, når hjælpen udebliver, når flugt ikke er mulig og ressourcerne langsomt slipper op?

Camp 41, RESERVATET (1. del) & HEKSEHAMMEREN (2. del), handler om venskaber, kærlighed og magtkampe i en verden hærget af levende døde.

Camp 41 – del 1 & 2 kan læses som en selvstændig historie eller som en del af NECRODEMIC-sagaen.

Min mening:
Hvor skal jeg starte? Jeg har et lidt anstrengt forhold til denne bog. Lad mig starte med selve historien – plottet.
Selve handlingen kan jeg rigtig godt lide. På det seneste er jeg blevet ret glad for zombie film og serier, og vil gerne læse nogle bøger med zombier. Selve historien og plottet er godt, jeg kan godt lide hele ideen, selvom jeg måske havde det lidt svært med at det foregik i Danmark og på Sjælland. Jeg synes dog at selve historien gik al for langsom. Den blev virkelig langtrukken til tider, og forfatteren kunne med fordel have cuttet det ned, eller bare ændret lidt i forløbet så der skete lidt mere.
Den skifter fortæller ret tit, og skifter imellem rigtig mange forskellige. Det er ikke særlig godt. Det er ikke tit, at jeg kan lide når fortælleren skifter. Her kan jeg ikke, det sker for tit og mellem for mange. Det gør den ret forvirrende.
Personerne har jeg et lidt ambivalent forhold til. De er der bare, og jeg har ingen egentlig mening om dem. Trist faktisk.
Sproget. Ja, det er her den bliver grum synes jeg. Først: den måde det bliver gjort, når karaktererne snakker, kan jeg slet slet ikke have. Leis bruger blot en – til at indikerer hvornår de snakker, og det bliver ikke afsluttet, hvilket virkelig forvirrede mig optil flere steder. Hvilket der allerede er et eksempel på i beskrivelsen.
Og så er der en anden ting. Det med at afbryde en sætning, for at lave en ny, og så vende tilbage til den oprindelige sætning? Nej, nej, nej og nej! Det var så forvirrende og frustrerende. For det skete ikke kun denne ene gang. Jeg måtte altid gå tilbage i teksten og læse det et par gange, for at finde ud af hvad der skete. Det var så forstyrrende.
Og så er der er en masse andre ting der irriterede mig, såsom at putte et komma ind før et og. Hvorfor?
Og så selve sproget, og den måde ting blev beskrevet. Knap så heldigt. Som denne: Han frøs som en neger i Sibirien. Nooo, den er så dårlig og dum at jeg krummede tæer, og der var mange flere af den slags.
Det er lidt synd at der alle disse ting i bogen, for de trækker ret meget ned, for selve historien er egentlig ganske god.

1 Comment on Patrick Leis: Camp 41 – Reservatet

  1. Ja det kunne jeg læse mig til 🙂 jeg opfaget på min ipad at der var gratis eng bøger, så lige nu kigger jeg ser om der skulle være en.

    Hehe rigtig nok 🙂 
    På facebook, har tellerup en fansinde, hvor de lagde billeder ind fra weekenden og der synes jeg at du var med på et af dem 🙂 jo det er det jeg mener, jeg roder vist lidt rundt i det ^^,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.