13574206Forfatter: Nick Clausen
Original titel: Silhuet
Serie:
Antal Sider: 266
Genre: Horror, Mystery
Forlag: Tellerup
Udgivet: 2011
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner: 

Det handler den om:
Leas liv ændres drastisk da en menneskelignende skygge begynder at forfølge hende. Hun kæmper fysisk for at holde væsenet fra livet, og tvinges ud i en indædt kamp for at bevare sin forstand.

Min mening:
Bagside teksten afslører ikke særlig meget om handlingen, så jeg vidste ikke rigtig hvad jeg forventede af bogen. Dog har jeg stiftet bekendtskab med Nick Clausens bøger tidligere, og han har stadig sin gode og lette skrivestil, hvilket jeg godt kan lide.
Den starter stille med at vi følger Lea, og hvordan hun kæmper for at holde skyggen væk, og ikke kan forstå, hvad det er der er galt med hende. Vi følger hende samtidig også hos hendes psykiater, som prøver at hjælpe hende igennem tiden. Jeg er mest imponeret over tiden med psykiateren. Clausen formår virkelig at gøre det meget levende, jeg kunne i hvert fald sagtens forstille mig, at det var sådan det ville foregå i virkeligheden.
Lea kan jeg godt lide, hun kæmper og prøver virkelig at komme igennem hendes psykiske problemer, og bruge de redskaber hun får af sin psykiater. Hendes reaktioner virker meget naturlige og ikke påtaget – hun ved godt at det ikke er virkeligt, men “blot” er noget hendes sind opfinder, for at bearbejde eller skjule et eller andet. Selve episoderne med skyggen kunne faktisk godt gå hen og blive en smule creepy. Jeg sad i hvert fald at gøs, og var lykkelig over at det ikke var mig der oplevede de ting. Episoderne virker så virkelige, at jeg til sad og virkelig begyndte og undre mig over, om det var hendes psyke der legede med hende, eller om der foregik et eller andet.
Slutningen tog virkelig røven på mig, jeg kan ikke rigtig afslører hvordan, for ikke at komme med spoilere, men jeg havde virkelig ikke set den komme. Jeg elsker når jeg kan blive overrasket over en slutning i en bog.
En bog der klart kan anbefales, som giver stof til eftertanke!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.