9659607Forfatter: Julie Kagawa
Original titel: The Iron Knight
Serie: The Iron Fey #4
Antal Sider: 394
Genre: Fantasy
Forlag: Harlequin Teen
Udgivet: 2011
Sprog: Engelsk
Kilde: Paperback
Stjerner: 

Læs også: The Iron King (#1), The Iron Daughter (#2), The Iron Queen (#3)

Det handler den om:
“My name–my True Name–is Ashallayn’ darkmyr Tallyn. I am the last remaining son of Mab, Queen of the Unseelie Court. And I am dead to her. My fall began, as many stories do, with a girl…”To cold faery prince Ash, love was a weakness for mortals and fools. His own love had died a horrible death, killing any gentler feelings the Winter prince might have had. Or so he thought.

Then Meghan Chase–a half human, half fey slip of a girl–smashed through his barricades, binding him to her irrevocably with his oath to be her knight. And when all of Faery nearly fell to the Iron fey, she severed their bond to save his life. Meghan is now the Iron Queen, ruler of a realm where no Winter or Summer fey can survive.

With the unwelcome company of his archrival, Summer Court prankster Puck, and the infuriating cait sith Grimalkin, Ash begins a journey he is bound to see through to its end–a quest to find a way to honor his vow to stand by Meghan’s side.

To survive in the Iron Realm, Ash must have a soul and a mortal body. But the tests he must face to earn these things are impossible. And along the way Ash learns something that changes everything. A truth that challenges his darkest beliefs and shows him that, sometimes, it takes more than courage to make the ultimate sacrifice.

Min mening:
I de tre forrige bøger har vi fulgt Meghan Chase, som hovedpersonen. I denne bog, den sidste i serien, er det så Ash der er vores hovedperson. Jeg var meget spændt på, hvordan Kagawa ville klare dette, at skifte hovedpersonen ud, og så endda lige med Ash. Men hun klarede den fremragende, synes jeg!Ash har været med hele serien, som den mørke og farlige vinter prins, vi har fået hints til hans historie og hans tidligere kærlighed, Ariella. Som det næsten var oplagt, får vi meget mere af hans historie i denne bog. Vi får forklaret hvordan det hele hænger sammen med Ariella, og med Puck som tidligere bedste ven, til trods for at de kommer fra forskellige courts.
I min anmeldelse af The Iron Queen, fortalte jeg, at jeg brød mig lidt mindre om Ash, end jeg gjorde i starten. Jeg tager det ikke til mig, men min mening om ham har ændret sig en smule, efter at have læst denne. Jeg synes ikke han er blevet mere farlig og mindre blødsøden, men man får bare et helt andet forhold til ham, efter at have læst denne bog, hvor det er ham der fortæller og man rigtig kommer ind under huden på ham.
Jeg elsker stadig Puck, han er lige så sjov og irriterende som tidligere, men man får også vidst en lidt mere alvorlig side af ham, og det kan jeg rigtig godt lide.
Grimalkin. Ja, hvad er der at sige om ham? Hvis katte kunne tale i virkeligheden, kunne jeg levende forestille mig, at de ville være som ham. Han er præcis som jeg ville forestille mig at katte ville være. Dog er der en smule for mange beskrivelser af, at han vasker sig selv, snor sin hale rundt om sig selv og så videre. Det kunne godt være en smule irriterende, men det fylder heldigvis ikke helt så meget.

Omgivelserne er jeg vilde med, jeg synes det er rigtig godt fortalt, og jeg kunne levende forestille mig det i virkeligheden. Jeg fik masser af beskrivelser, som dannede livlige forestillinger i mit hoved. Specielt The End of the World, er beskrevet rigtig godt. Det gav mig i hvert fald en smule kuldegysninger, og er absolut ikke et sted jeg havde lyst til at være i virkeligheden.
The Testing grounds, og vejen der til, eller rettere udfordringerne for, at komme dertil synes jeg er geniale. Det var ikke altid lige det jeg havde forventet, hvilket er genialt.
Dog er der ikke helt så mange overraskelser, og den er en smule forudsigelig, men det gør ikke helt så meget.

1 Comment on Julie Kagawa: The Iron Knight

  1. Jeg synes forsiderne er så smukke, men jeg var en smule skuffet over serien. Jeg tror det bunder i mit mismod til Megan Chase – jeg kunne slet ikke lide hende og så er det lidt svært, at holde begejstringen oppe når nu hun fylder så meget 😉
    Jeg tror dog, at The Iron Knight var min yndlings af dem alle selvom jeg synes, at Kagawa skøtjede rimelig hurtig over alt det med Ash’s ældning nu hvor han har fået en sjæl..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.