11104052Forfatter: Julia Golding
Original titel:
Dragonfly
Serie:

Antal Sider:
390
Genre:
Fantasy
Forlag:
Marshall Cavendish Children’s Book
Udgivet:
2008
Sprog:
Engelsk
Kilde:
Paperback
Stjerner:

Det handler den om:
Princess Taoshira of the Blue Crescent Islands is appalled when she is ordered to marry Prince Ramil of Gerfal. And he’s not too pleased, either. She is used to a life of discipline, ritual, and splendor. He is used to hunting and carousing. They hate each other on sight. But both of their countries are under threat from a fearsome warlord, and the only chance of peace is to form an alliance.

When Tashi and Ram are kidnapped, they fear there’s no escape–from their kidnappers or from each other. Can they put aside their differences long enough to survive ambush, unarmed combat, brainwashing, and imprisonment? And will the people they meet on their adventure–including a circus strongman, a daring rebel leader, a sinister master of spies, and the best female fighter they have ever seen–help them or betray them to the enemy?

Min mening:
Denne bog er lidt anderledes i forhold til andre fantasy bøger. Der er om sådan ikke decideret magi med, altså i den forstand, at vi har folk der kan få ting til at svæve, lave trylledrik og så videre.
Jeg elsker hele universet, det typiske fantasy univers. Golding har bygget verdenen rigtig godt op, med forskellige lande og forskellige kulturer / religioner, og det kan jeg ikke andet end at tage hatten af for. Hun gør det så realistisk, at jeg sagtens kunne forestille mig at det hele virkelig eksisterede derude.
Golding formår også et eller andet med ord, hun placerer dem perfekt så det hele danner et perfekt billede. Hun er netop så beskrivende, at jeg kunne forestille mig, at det var mig selv der gik gennem historien og oplevede det selv. Og det faktum, at vi skiftes mellem at følge Tashi og Ramil passer super godt ind i det hele.
Min yndlingskarakter er Ramil. Jeg synes han er så herlig, og jeg nød virkelig at læse når han var med. Han er rebelsk, men ikke uden omtanke. Han bryder sig absolut ikke om Tashi eller tanken om, at han skal giftes med hende. Men alligevel formår han at lægge det hele til siden, og gøre hvad der er rigtigt, og selvom han i starten ikke rigtig bryder sig om hende, kan han alligevel ikke lade hende i stikken.
Tashi havde jeg et lidt skeptisk forhold til i starten. Jeg ved egentlig ikke helt hvorfor, jeg følte bare ikke rigtig at jeg kunne komme ind under huden på hende, hvor det var stik modsat med Ramil. Men hun udvikler sig rigtig meget gennem hele historien, og til sidst begyndte jeg virkelig at holde af hende. Det var ikke fordi jeg ikke kunne lide hende i starten, jeg havde bare ikke rigtig nogen mening om hende. Men igennem hele bogen er det Ramil der klart er min yndling.
Og Fergox er bare tilpas ond og irriterende – på den gode måde, sådan som onde karakterer skal være.
Dragonfly er en bog der overraskede mig meget positivt, og jeg vil varmt anbefale den til andre.

1 Comment on Julia Golding: Dragonfly

  1. Når jeg får overskud på min konto eller bare siger ‘fuck det’, så køber jeg denne! Har hørt så mange gode ting om den og den virker meget lokkende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.