6633147Forfatter: John Lenahan
Original titel: Shadowmagic
Serie: Shadowmagic #1
Antal Sider: 288
Genre: Fantasy
Forlag: The Friday Project
Udgivet: 2008
Sprog: Engelsk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Det handler den om:
Conor thought he was an average teenager. Okay, so his father only had one hand, spoke to him in ancient languages, and was a bit on the eccentric side, but, other than that, life was fairly normal. Until, that is, two Celtic warriors on horseback and wearing full armor appear at his front door and try to kill him. Don’t you hate when that happens? Join Conor as he grapples with typical teenage problems, like how to deal with a father’s high expectations, how to survive in the world on your own, and how to woo a beautiful girl who wants you dead

Min mening:
Denne bog har jeg haft stående på reolen i rigtig rigtig lang tid, hele tiden ville læse den, for hey det er om keltisk mytologi = love. Men så er der altid lige kommet en anden bog i vejen. Men så blev den valgt for mig i en udfordring. Jeg vidste ikke rigtig hvad jeg kunne forvente af denne lille sag, så der var med et åbent sind at jeg gik ind til den.

Lenahan’s skrivestil er super dejlig og let. Lige ud af landevejen, og så har han flettet en omgang humor ind i, så det gør oplevelsen så meget bedre. Det er den perfekte bog, hvis man vil have en let man hurtig kan sluge uden at skulle tænke for meget.

Conor er en dejlig hovedperson, en smule overfladisk til tider, men ikke noget der forstyrre ens læsning. Jeg nød i hvert fald at følge hans eventyr.
Hans ven, som han møder på vejen, Fergal er til gengæld rigtig underholdene, han er nok min yndlingskarakter. Dog er han også den karakter vi kommer til at kende mest – udover Conor. De andre er en smule ufuldstændige synes jeg. Ærgerligt.
Skurken, som jeg desværre ikke helt kan huske navnet på, i hvert fald ikke så jeg kan stave det, kunne jeg ret godt lide, det er bare super ærgerligt, at vi ikke fik mere at vide om ham, men den smule vi fik, virker lovende.

Handlingen er perfekt. Lige hvad jeg havde forstillet mig, da jeg var kommet lidt i gang med den. Fyldt med masser af mystiske væsner og oplevelser, lige hvad jeg kræver af en fantasy bog. Og så igen, var den super underholdene og let. Det har man brug for engang i mellem.
Slutningen kunne jeg godt lide, hvor jeg tilgengæld har læst at andre ikke er så glade for den. Det var ikke lige hvad jeg havde forventet, men det synes jeg er en god ting. Og så er den jo en del af en serie. Det havde måske været noget andet, hvis det havde været en enestående bog.

Alt i alt en sød lille bog, der dog ikke er det næste store mesterværk, og den vil da heller ikke blive min favorit. Men den var hvad jeg havde brug for, og hvad jeg havde forventet, på et eller andet plan. Og jeg elsker at Lenahan har taget Leprechaun’s med!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.