Forfatter: Jacob Weinreich
Original titel: Den Sorte Blomst
Serie: Drømmeværelset #1
Antal Sider: 217
Genre: Contemporary
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2011
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

“Bogen er et anmelder eksemplar fra Alvilda, men holdningerne er helt mine egne”

Det handler den om:
Når kønne, populære Sara Mørk på femten lægger et tæppe over sit skrivebord og tænder sin lille lampe, træder hun ind i Drømmeværelset. Her gemmer hun en hemmelighed, der er så langt ude, at hun ikke engang har fortalt den til sin bedste veninde, Frederikke:I Drømmeværelset kan hun tale med sine indre dæmoner! Sara kan snakke med dæmonerne om alt. Glæder, sorger, længsler og håb. Selvom hun inderst inde godt ved, at det ikke er ? virkeligt. Men alting ændrer sig, da den overnaturligt smukke Regitze flytter til byen. Inden længe har Sara det meste af klassen imod sig. Og da Regitze samtidig prøver at score Oskar, som Sara er stormende forelsket i, gør hun noget, hun aldrig før har gjort: beder dæmonerne om hjælp ? 

Den sorte blomst er første bog i serien Drømmeværelset. Næste bind udkommer i efteråret 2012.

Min mening:
Det var med blandede følelser jeg gik i gang med denne bog af danske Jacob Weinreich. Jeg har aldrig læst en bog af en dansk forfatter, så vidt jeg kan huske. Tro det eller ej. Eller jo, i min skoletid har jeg sikkert, men dem tæller jeg ikke rigtigt med.
Jeg havde ikke hørt så meget om Den Sorte Blomst, og havde derfor heller ikke de vilde forventninger. Man kan godt mærke på bogen, at den er skrevet til et lidt yngre publikum end mig. Men det gør den ikke dårlig, så længe man hurtigt indser og accepterer det.
Jeg tager hatten af for Jacob, at han formår at beskrive femtenårige Sara’s følelser så godt. Bogen er skrevet i jeg-fortæller og det klarer han nu meget godt synes jeg.
Jeg synes dog til tider at Sara er ret irriterende, og forvirrende. Men det er vel kun godt? At hun ikke er helt perfekt, for så ville hun virke mindre realistisk.
Jeg savner dog lidt mere handling med dæmonerne. For det er vel det bagside teksten ligger op til? Der sker lidt til sidst, men ikke nok efter min mening, og det trækker altså bogen lidt ned desværre. Jeg synes også generelt den er lidt svær at placerer aldersmæssigt.

5 Comments on Jacob Weinreich: Den Sorte Blomst

  1. Jeg har læst begge to, ja. Evermore er anmeldt i samtlige bind, på siden. De ligger under boganmeldelser. Sjælefanger har jeg også læst, men anmeldelsen er ikke lagt op på ny endnu. Du kan sagtens læse Sjælefanger uden at læse Evermore, uden problemer. Det er en helt selvstændig historie. Jeg synes faktisk at Sjælefanger er den bedste af de to serier. Alison Noel har efter min mening ikke sprog og skrivekundskaber nok til at beskrive en 16årig pige troværdigt og medrivende. Det klarer hun meget bedre hos Riley, der er Evers lillesøster og et par år yngre. Sproget svinger meget bedre i den serie, synes jeg. 🙂

  2. Hej!
    Det lyder faktisk som en spændende bog på trods af, at det er en dansk bog. Dem har jeg ikke de bedste oplevelser med, men måske er denne alligevel forsøget værd?

  3. Sådan har jeg det også… Lige nu prøver jeg virkelig at kæmpe mig igennem to forskellige, den ene er faktisk “den sorte blomst” som jeg dog slet ikke er så positivt stemt for som jeg havde ventet. Jeg ér bare ikke til det danske univers tror jeg. Synes det virker så fesent. :p Og så er jeg i gang med “Vintageprinsessen” ved siden af, som egentlig ikke er dårlig. Jeg ved bare at jeg har så mange andre bøger jeg også gerne vil læse, at det nærmest virker som en stopklods at tænke på at jeg ikke bare kan få læst dem alle. :p

  4. Det var bestemt også nogle dejlige ting, jeg fik mig. En rigtig dejlig juleaften. Håber jeg også, at du havde. 🙂

  5. Jeg er selv igang med denne bog for tiden, og jeg er temmelig enig i meget af det du siger. Jeg bed mærke i, at Sara på et tidspunkt observerer at Martin er ved at læse Dødens Skygge – en af forfatteren andre bøger. Det synes jeg er lidt skæg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.