Jeg har besluttet mig at lave en guide til Irland. Der kommer nogle indlæg om forskellige emner. Har du nogle specielle ønsker, er du velkommen til at skrive til mig.

Nu er jeg ikke den helt store shopper, eller hvad det hedder, går ikke ind for mode i hvert fald, men der er nogle gode og billige steder man kan shoppe i Irland.

Alle større byer i Irland har en hovedgade der hedder O’Connell Street, det er da lidt sjovt er det ikke? 😉

O’Connell Street er hovedgaden, om man vil, i Irland. Det er blandt her fra, at man kan stå på busserne til diverse dagsture. Det siges også at være den bredeste gade i Europa. Her ligger der nogle butikker, selvom det ikke er Irlands shoppinggade, den kommer vi til senere. Men du kan finde Easons (En boghandel), Penneys – som er en utrolig billig tøj butik. Det er vildt hvor billigt man kan få tøj, sko, tasker og accessories til uhyre lave priser. F. eks. kom jeg engang ud af butikken med 2 toppe, 2 trusser, 3 tasker, diverse hårpynt, en cardigan og noget mere, for knap 250 danske kroner. Og det var ikke på tilbud!

Selv samme gade om aftenen fra O’Connell broen med udsigt til The Spire. Man kan også finde Carrolls, som er den landsdækkende irske giftshop. Jeg var derinde adskillige gange og købe souvenirs.

Der er også nogle sidegader til O’Connell street hvor man kan shoppe. Blandt her, tror nok den hedder Henry Street. Det er en af gaderne der er ved The Spire. Der er et lille center her, hvor der også ligger en Dunnes Stores, som er lidt al a Penneys.

Okay, se lige bort fra mig på billedet 😉 Jeg havde ikke lige et billede af butikken uden mig eller min veninde på. Men se lige engang! Det er da en slik butik der vil noget!

Grafton Street er Dublin’s shopping gade, der har alt hvad hjertet begærer af butikker! Man skal næsten gå ned af den hvis man er i Dublin.

Og er man mig, så lægger man mærke til sådanne butikker! Og seriøst, en lilla violin? Me want!

“Shopping gaden” i Galway er lidt anderledes, meget mindre og mere intim 🙂 Med masser af smykkebutikker!

5 Comments on Guide til Irland – Shopping

 1. Selvfølgelig vil jeg gerne hjælpe dig. 🙂

  På mit studie så er der en skriftlig eksamen i oktober måned. De ligger enten inden eller efter efterårsferien. Der er ikke nogen som ligger i selve ferien. Jeg tror engelsk følger samme måde som os, men jeg ved ikke med historie. Måske, måske ikke.

 2. Det tror jeg ikke rigtig at der er. Jeg mener, der er da stadig dele af Danmark jeg elsker. Mine venner, familien … Det siger min moster også, det er det hårdeste for hende; at undvære dem herhjemme. Men hun kan bare ikke leve et liv hvor hun lever for andre mennesker og glemmer hvad hun selv vil. Og det kan jeg godt følge hende i.
  Jeg ved allerede at HVIS jeg en dag flytter, så vil jeg ikke have Freja med mig. Det vil jeg simpelthen ikke byde hende. Katte har enormt svært ved at omstille sig og det er sindssygt besværligt at få dyr med sig ind i landet også. Og jeg vil ikke byde hende at skulle igennem lufthavne og al deres tumult, et helt nyt sted, et helt nyt klima, nye mennesker og nye rutiner. For jeg kan jo ikke være sikker på at få en lejlighed fra dag 1 og så skal jeg bo hos min moster. Og hun har hund. Og er ikke vandt til en indekat. Det vil blive alt for rodet og vil være synd for Freja. Så HVIS jeg faktisk en dag gør det, så bliver det uden hende. Det gør ondt. Jeg elsker hende dybt og inderligt. De syv år jeg har haft hende er der sket SÅ meget for mig og hun har betydet så helt usigeligt meget for mit liv. Derfor synes jeg også at jeg skylder hende det bedste i hendes liv; og det er ikke at flytte til et andet land med mig. Så hvis jeg endelig ender med at gøre det, så skal hun enten videre til nogle jeg ved vil være det ultimative hjem for hende, eller også skal hun have fred. Hun skal ikke bare videre i uvisheden på et kattehjem eller gives til en tilfældig person der lige synes det ville være fedt med en kat.

  Men jeg ved det ikke. Denne her uge har været ekstremt hård synes. Jeg vender og drejer mig hver eneste nat, sover et minimum af timer. Tuder over ingenting. Tankerne farer rundt konstant og jeg har stadig en matematik jeg skal forsøge at gennemføre til en bestået karakter, noget arbejde, aftaler … Og mest af alt er jeg bare snotforvirret og rundtosset.

 3. Jeg kan godt forstå dig. Det er jo en fantastisk mulighed at komme til en festival. 🙂 Men godt du har skrevet til dem. Det havde jeg ikke selv tænkt på. Men hvis det nu sker, at der kommer en skriftlig eksamen, så kan man altid aflevere et papir med navn og info på, få karakteren 00 og så komme til reeksamen på et tidspunkt, hvor man bedre kan. Det har nogle fra mit studie gjort.

  Ikke på mit studie, måske på de andre, men nok ikke. Det er jo nogle fag, som man sagtens kan selv. Naturvidenskabelige fag har gruppe eksamener, men der skal man jo også lave forsøg og alt mulig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.