Jess og Leslie på 11 år har det ikke nemt i skolen. Hver evig eneste dag er de ofre for drillerier og mobning, for sådan er det, når man er lidt sær og skiller sig ud. Men fantasien kan ingen tage fra dem, og de opfinder et magisk eventyrland, Terabithia, der er beboet af alskens mærkelige væsener. En dag vælger Leslie selv at tage afsted til Terabithia, men det går ikke helt efter planen.

Dette er en meget anderledes fil, synes jeg. Og en utrolig rørende film. Den viser hvor grusomme nogle børn kan være, når det kommer til mobning. Og så på den anden side, viser den også, hvor fantastisk venskaber kan være, på trods af store forskelle.
For mig gav den virkelig stof til eftertanke, og samtidig er den også meget sørgelig, og jeg begyndte da også at tude et bestemt sted.
den viser, at ingen er perfekte, alle har fejl. Den viser to forskellige familier, Leslie’s og Jess’. Den er helt klart et kig værd, og den er bygget over en bog. En bog jeg kraftigt overvejer at skaffe.
Jeg elsker, at det er en så anderledes eventyr film, der lader børn være børn. Den viser virkelig, hvor kreative børn kan være, at de kan skabe deres egen magiske verden, hvor de kan flygte og være helt anderledes. Terabithia er ikke begrænset til nogle bestemte væsner, men til børnenes fantasi, hvilket er uendeligt.
Og så kan jeg rigtig godt lide Jess’ lillesøster, May Belle. Hun er så kær, og elsker hvordan hendes og Jess’ forhold udvikler sig sidst i filmen.

1 Comment on Bridge to Terabithia

  1. Åh, hvor jeg dog elsker ‘Bridge to Terabithia’. Den er så sød. Og sørgelig. Den får mig til at stortude HVER gang! En af Josh Hutchersons bedste roller efter min mening. <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.