Forfatter: Ally Condie
Original titel:
Matched
Serie:
Matched #1
Antal Sider:
320
Genre:
Dystopisk
Forlag:
Cicero
Udgivet:
2010
Sprog:
Dansk
Kilde:
Hardcover
Stjerner:

Det handler den om:
Cassia har altid stolet på, at Samfundet vidste, hvad der var det rette for hende. På den store aften, hvor det vil blive afsløret, hvem hun skal dele resten af livet med, kommer det derfor heller ikke som den store overraskelse, da det er hendes bedste ven Xander, der kommer til syne på hendes skærm. Men lige inden skærmen går i sort, får hun et glimt af en anden: drengen Ky, der regnes for lidt af en outsider. Kan Samfundet tage fejl?

Samfundet bestemmer.
Hvem du skal elske.
Hvor du skal arbejde.
Hvornår du skal dø.

Min mening:
Jeg elsker coveret, det er simpelt og fint. Og jeg elsker den grønne farve (Der er mere grøn på den fysiske bog)
Jeg elsker selve ideen bag bogen, at hele samfundet bestemmer alt, hvornår man dør, hvem man skal giftes med, hvor mange børn man har, alt hvad man foretager sig. Og alt bliver nøje overvåget.
Selve historien er faktisk kedelig, hvis jeg skal være ærlig. Mine to udtalelser holder måske ikke sammen; at ideen/plottet er spændende og historien er kedelig. Selve ideen er ret spændende, men jeg synes bare ikke at Condie formår at bruge den ordentligt. Den går alt alt for langsomt frem, og det er det der trækker mest ned her. Jeg savner meget mere aktion!

Bogen bliver fortalt af 17 årige Cassia, og vi følger hendes op og nedture samt alle hendes dilemmaer.
Selve sproget er okay, men så heller ikke mere end det. Det er en smule… fladt, er vel det eneste beskrivende ord. Selvom der da er tidspunkter i bogen, hvor sproget faktisk er rigtig godt.
Jeg ved ikke helt hvad jeg skal synes om Cassia. Jeg kan godt lide hendes navn, det er vel også noget? Jeg tror ikke forfatteren formår, at få Cassia´s frustrationer nok igennem, jeg synes i hvert fald ikke, at hun virker frustreret og oprørsk nok. Eller jo, jeg føler at det ligger og lurer, men aldrig kommer op til overfladen, og det savner jeg lidt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.