På diverse youtube kanaler har jeg set legen would you rather booktube edition. Jeg synes den er meget sjov, så den vil jeg også lave her på bloggen. Der er ti spørgsmål, og jeg har modificeret en af dem til at passe her. Nogle af spørgsmålene er ret onde synes jeg, men det gør det jo bare mere sjovt at svare på.

1. Would you rather read only trilogies or stand-alones?
Denne synes jeg faktisk er ret nem at svare på, selvom folk jeg har set svare synes den er svær. Jeg vil helst læse trilogier. Jeg elsker stand-alones, men jeg læser mest fantasy, dystopi og paranormalt, og der kan verdenen og personerne blive forklaret og udviklet bedre hvis det er en trilogi end en enkelt bog.

2. Would you rather read only female og male authors?
Denne er en af de lidt sværere. Når jeg vælger hvilke bøger jeg vil læse kigger jeg aldrig på forfatterens køn. For mig kan mænd og kvinder skrive lige så godt. Men skal jeg vælge bliver det kvindelige forfattere, fordi jeg ejer flest bøger af kvindelige forfattere, og det ser ud som om det er flest kvinder der skriver bøger i mine yndlingsgenre.

3. Would you rather shop at a local bookstore or online?
Se, denne er også en af de svære. Allerhelst ville jeg shoppe bøger i en lokal boghandel, eller bare en fysisk. Der er noget nærmest magisk ved at gå rundt blandt reoler og kigge på bøgerne fysisk og gå ud af butikken med et par stykker. Men når det kommer til virkeligheden, må jeg vælge online. Det er simpelthen for dyrt at shoppe i en fysisk boghandel, og de har heller ikke lige så stort et udvalg som online butikker har. Ja, jeg ved godt man kan få butikken til at bestille en bog hjem, men det er bare ikke rigtig det samme.

4. Would you rather all books become movies or tv series?
Hmm, det ved jeg faktisk ikke helt. Jeg tror jeg svarer film, selvom jeg elsker tv-serier. Men hvis alle bøger blev til tv-serier ville det tage så meget mere tid væk fra selve læsningen, der er film trods alt lidt kortere. Men selvfølgelig afhænger det hele også af hvor godt bøgerne bliver lavet om.

SONY DSC SONY DSC

5. Would you rather read 5 pages a day or 5 books a week?
Nemt, 5 bøger om ugen. Jeg ved ikke om jeg fysisk ville kunne nå at læse 5 bøger om ugen, hvis jeg også skal kunne lave andre ting. Men helt ærligt, 5 sider om dagen? Det ville jeg ikke kunne leve med, specielt ikke hvis det er en rigtig god bog.

6. Would you rather be a professional reviewer or writer?
Anmelder, helt klart. Jeg elsker at skrive historier, og har da også skrevet et par stykker, blandt andet en fuld roman, men jeg ved udmærket også godt selv at jeg ikke skriver godt, og det er ikke noget jeg har lyst til at dele med andre. Jeg skriver for min egen fornøjelse og intet andet. Så svaret bliver anmelder.

7. Would you rather read your favourite 20 books over and over or only new books?
Denne er både svær og nem. Den er svær fordi jeg ville ikke være glad for at skulle undvære mine 20 yndlingsbøger. Men på den anden side, ved jeg også godt at jeg ikke ville kunne leve med kun at læse de samme 20 bøger om og om igen. Jeg vil gerne have nye bøger, nye personer og nye verdener at opleve. Så jeg ville vælge kun at læse nye bøger.

8. Would you rather be a librarian or a bookseller?
Jeg ville helst være bogsælger. Jeg ville rigtig gerne arbejde på et bibliotek, men det ville være fedt at eje en lille boghandel der også kunne være en slags café. Det ville være så hyggeligt tror jeg! Men det ville nok være svært at drive sådan en forretning, så det bliver i mine drømme.

9. Would you rather read only your favourite genre or every other genre than your favourite?
Dette er en af de svære. Min yndlingsgenre er fantasy, det er der ingen tvivl om. Jeg elsker dog også andre genre som dystopi, paranormal og post-apokalyptisk. Hvis jeg kun måtte læse fantasy resten af mit liv, ville mine læseoplevelser blive meget begrænset. Hvis jeg måtte læse alt andet end fantasy, ville jeg få flere muligheder, men komme til at misse en hel masse fantastiske bøger. Men jeg ville vælge at læse alt andet end fantasi, fordi der er stadig mange andre genre jeg elsker, og jeg ville have flere muligheder for at læse forskellige bøger.

10. Would you rather read only physical books or e-books?
Nu har jeg jo en kindle, så dette spørgsmål er relevant hos mig, synes jeg selv. Jeg elsker virkelig min kindle, det gør jeg. Jeg aner ikke hvordan jeg kunne leve uden den. Men uanset hvor meget jeg elsker min kindle, ville jeg vælge at læse udelukkende fysiske bøger, fordi jeg elsker fysiske bøger. Jeg elsker at side med en rigtig bog og vende siderne en efter en, jeg elsker at sidde og kigge på coveret (hvis det er pænt), og følelsen af at vende sidste side. Jeg elsker at have rigtige bøger stående på mine bogreoler og beundre hvor pæne de ser ud. Det ville jeg aldrig bytte væk for kun at læse på min kindle, uanset hvor meget jeg elsker den og hvor praktisk den er.

SONY DSC SONY DSC

2 comments on “Would you rather…”

  1. Ved ikke hvad der går galt, men jeg kan kun se alle dine svar, ikke nogen spørgsmål – heller ikke, hvis jeg markerer teksten. 🙁

  2. Hold da op, nogle af dem er da egentlig svære at svare på, hvis man sådan sidder og tænker over det. O_o Der må vist lidt mere tænketank ind over, før jeg tør stille mig frem med et par mulige svar for mit eget vedkommende. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *