Tilbage i september lavede jeg en omgang would you rather… som har floreret på youtube. Jeg har nu set en lidt anden version som Epic Reads har lavet, den har jeg så oversat og lavet her på bloggen 🙂

Tabe din yndlingsbog i toilettet eller se den falde ind i en træskærer?
Ingen af delene? Haha. Hvis jeg absolut skal vælge må det blive i toilettet. Altså hvis jeg ikke lige har været på toilettet. Jeg tror en bog er nemmere at redde fra vand end hvis den bliver skåret i tusind småstumper. Bare en fornemmelse jeg har.

Læse én bog om året og huske alt eller læse 100 bøger om året og ikke kunne huske noget?
Denne er virkelig svært. Det ville være forfærdeligt kun at kunne læse én enkelt bog om året, også selvom jeg kunne huske alt fra den. Jeg vil jo gerne læse meget mere. Tanken om ikke at kunne huske noget af 100 bøger er heller ikke særlig lokkende. For hvor fedt er det at kunne læse 100 bøger, men så ikke huske en skid? Jeg ville nok vælge de 100 bøger. Jeg går ud fra at jeg godt ville kunne huske bøgerne mens jeg læser dem, og det vil jeg hellere end kun at kunne læse en sølle bog om året. Så ville jeg da aldrig komme igennem min TBR liste 😛

SONY DSC

Kun læse den første side af en bog eller kun læse den sidste side?
Denne her er også virkelig svær. Hvis man læser første side, og den virker god vil det være virkelig frustrerende ikke at læse videre i bogen. Personligt tror jeg dog det vil være værre kun at læse den sidste side, for det kan måske være meget forvirrende når man ikke aner hvad der er sket gennem bogen. Selvfølgelig kommer det nok helt an på den enkelte bog. Jeg ville vælge den første side. Jeg ville slet ikke kunne leve med at få konklusionen uden alt det der er sket inden.

Blive læst inde på et bibliotek eller i en boghandel?
Se dette ultimatum er ikke helst så forfærdeligt som de andre. Faktisk ganske rar synes jeg. Boede jeg i et engelsk talende land, ville jeg nok vælge en boghandel, men så længe jeg bor her i Danmark må det blive et bibliotek. Simpelthen fordi de har et meget større udvalg end boghandlerne. Det synes jeg i hvert fald. Jeg ville dog heller ikke have noget imod at blive låst inde i en boghandel. Tværtimod 😉

Tabe din bog i en sø eller sætte ild til den ved et uheld?
Tabe den i en sø. Uden tvivl. Igen, jeg tror det er meget nemmere at redde en bog fra vand end ild. Selvfølgelig hvis hele bogen har været nede og svømme et godt stykke tid, kan det godt være den ikke kan reddes, men måske? Hvis der går ild i den, tror jeg det er meget meget værre.

Læse en bog med en cliff-hanger slutning eller læse en bog med en hjerteknusende slutning?
For mig må det være hjerteknusende slutning. Jeg har læst meget meget få bøger med hjerteknusende slutninger, og ingen af dem har rørt mig særlig meget. Cliff-hangere derimod – de er straks meget værre. Jeg hader cliff-hangere – som i virkelig meget. Altså, på et eller andet punkt kan jeg godt lide dem, men eller ikke. Nej det må være hjerteknusende slutninger, for de påvirker mig ikke helt så meget.

Få spoilet bogens slutning eller aldrig få at vide hvad der sker?
Jeg hader hader hader spoilers. Virkelig meget. Det kan ødelægge min læsning og lyst til bogen hvis jeg ved hvad der sker. (*Host* Allegian *Host*). Det vil også være forfærdelig aldrig at få at vide hvad der sker, men det vil jeg hellere, for i værste tilfælde kan jeg altid digte min egen slutning og så stadig nyde bogen indtil da.

Læse en bog hvor hovedpersonen bliver slået ihjel eller hvor den eneste ene bliver slået ihjel?
Hmm… Jeg er en smule i tvivl her. For mig kommer det nok an på hvordan hovedpersonen er. Er det en type som Bella, vil jeg foretrække at hun dør, for jeg vil ikke kunne holde al det klynk ud. Selvfølgelig ville hovedpersonen da blive ked og trist og så r videre, men der er nu grænser. Er det en stærk hovedperson, foretrækker jeg at det er den eneste ene. Hvis jeg absolut skal vælge, uden at kende hovedpersonens personlighed, må det være hovedpersonen. Det vil fungerer meget bedre, end den chance for en total hjælpeløs vrælende Bella type.

Læse en bog der mangler det midterste kapitel eller en der mangler det første og sidste?
Det kommer nok an på hvilken bog det er, men jeg vil vælge det midterste kapitel. Det første burde også kunne undværes, men ikke altid – det er jo oftes introduktionen til hele historien. Det sidste kapitel er konklusionen så den vil jeg i hvert fald aldrig kunne undvære. Det vil dog også være svært at undvære det midterste, fordi det kan være der kommer nogle informationer som man vil mangle, men ja, det må være mit valg.

Elske en bog alle hader eller hade en bog alle elsker?
Her er jeg faktisk lidt ligeglad. Jeg har min mening om en bog, men skal jeg absolut vælge må det være hade en bog alle elsker. Jeg synes det er så svært når man elsker en bog og andre hader den, lidt nemmere den anden vej synes jeg. Men i bund og grund er jeg lidt ligeglad, vi er jo alle forskellige og har forskellige meninger.

SONY DSC

Låne en bog til en der er kendt for at ødelægge bøger eller tabe en bog i en grav af slanger?
Tabe en bog i en grav af slanger. Uden tvivl. Jeg hader at låne bøger ud til folk jeg ikke kender, og vidste jeg at personen havde en tendens til at ødelægge bøger kom de aldrig nogensinde i nærheden af mine, det er helt sikkert!

Strande på en øde ø uden en bog eller blive låst inde på et bibliotek fyldt med bøger på et sprog du ikke forstå?
Blive låst inde på biblioteket. Øde ø uden en bog? Det er da et sandt mareridt. Det er dog også knap så fedt med en masse bøger man ikke forstår, men når nu det er et bibliotek er chancen for at de har kendte bøger som Harry Potter ret stor, og de har vel også ordbøger, så skal det hele nok gå. Ellers har de vel billedbøger man kan bladre i 😉

Kun tage én bog med på en 12 timers flyvetur eller en e-læser med kun 10% strøm på en 4 timers flyvetur?
Én bog. Der står jo ikke noget om hvor lang bogen skal være, og hvis jeg nu tager en fantasy bog på +500 sider med, er chancen for at jeg løber tør for læsestof ikke ret stor. 10% strøm ville nok ikke holde 4 timer, og så er længen af bogen lidt ligegyldig, så man ender bare uden læsestof.

4 Comments on Would you rather… vol 2

  1. Altså, hvad skulle slangerne også kunne gøre ved bogen? De ødelægger den jo ikke ligefrem. Tror jeg da ikke. KEnder ikke super meget til slanger 😛

    • Ved ikke om det som sådan er en 2.0 for tror ikke de har noget med hinanden at gøre, men synes den var ret fin 🙂 Jeg glæder mig til at se din besvarelse 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.