21399905Forfatter: Veronica Roth
Original titel: Allegiant
Serie: Divergent #3
Antal Sider: 456
Genre: Dystopisk
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2014
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Læs også: Afvigeren (#1), Oprøreren (#2)

“Bogen er et anmelder eksemplar fra Alvilda, men holdningerne er helt mine egne”

Det handler den om:
Hvad er sandheden værd? Kan man overhovedet sætte en pris på den? Tris og Four finder ud af, at hele deres liv og virkelighed har været baseret på en løgn.

Deres verden er vendt på hovedet, og de må begge gøre op med sig selv, om de har troen på, at den kan rettes igen. Og ikke mindst om det vil være prisen værd.

Min mening:
Jeg havde et ret stort problem da jeg startede på denne bog, jeg kunne overhovedet ikke huske den foregående bog, ikke engang da jeg læste min egen anmeldelse af den eller referater, og jeg gad ikke genlæse den. Jeg kunne dog godt følge med i den efter nogle kapitler. Mit andet problem var at jeg var blevet spoilet, så jeg kendte slutningen. Helt ærlig, det var bare så ærgerligt, og det ødelagde virkelig bogen for mig.

En stor forskel på denne bog og de to forrige er fortæller stilen. Før har vi kun fået det fortalt fra Tris’ synsvinkel, denne gang skifter vi mellem Tris og Four, og det fungerer bare slet ikke. For det første bryder jeg mig ikke om at der bliver lavet om på en fortæller måde midt i en serie eller i slutningen, det skal være det samme hele vejen igennem. Jeg er heller ikke så glad for skiftende fortæller stile, medmindre de bliver udført perfekt, og det er altså bare få forfattere der kan finde ud af det. Roth kan desværre ikke finde ud af det. Jeg kunne ikke skelne mellem Tris og Four, og det var ikke altid jeg lige så i starten af kapitlet hvem fortælleren var, ellers havde jeg glemt det, og kunne blive lidt forvirret. Øv. Jeg kan selvfølgelig godt se, hvorfor Roth har gjort det, men hun burde have gjort det fra den første bog og været bedre til at skabe to forskellige fortællere og ikke bare den samme.

Selve handlingen var okay, jeg kedede mig dog igennem det meste af første halvdel af bogen, og havde svært ved at tage mig sammen til at læse den fordi ja, den var kedelig. Der kom dog endelig lidt gang i tingene, men selv det blev ødelagt over at jeg allerede kendte slutningen, det tager ligesom lidt af det sjove fra det. Det er selvfølgelig ikke forfatterens skyld, men ja, det ødelagde stadig oplevelsen for mig. Jeg ved ikke om jeg ville have nydt bogen hvis jeg ikke havde kendt slutningen, men generelt synes jeg det var en lidt svag bog desværre.

Jeg er glad for at jeg har fået læst slutningen på serien, men den første bog vil altid være min favorit og nok den eneste jeg kommer til at genlæse. Overordnet synes jeg kvaliteten af trilogien er dalet, 1’eren var helt vildt god, 2’eren var sådan middelmådig og 3’eren var ikke lige min kop the.

4 Comments on Veronica Roth: Fornyeren

 1. Jeg synes bogen var rigtig god, plottwistet var fantastisk og overraskede mig virkeligt. Jeg kunne heller ikke se andre mulige slutninger end den forfatteren havde valgt, når man tænker på Tris personlighed og hvilken faktion hun er opdraget i. Det eneste jeg var skuffet over var, at hun havde gjort Four til sådan en svag person. Hvor han i de andre bøger, viser styrke, handlekraft og initiativ, fremstilles han som en usikker og uselvstændig person.

  • Smag og behag heldigvis 🙂 Jeg synes den var kedelig i forhold til den første.
   Jeg havde som sådan ikke noget i mod slutningen i sig selv, den var fin nok, det blev bare ødelagt af at jeg allerede kendte den på forhånd. Som jeg har skrevet. Det er det der går mig på mest, at jeg jo blev spoilet, og det fjerner altså en del af spændingen og overraskelsen når man ved hvad det hele ender med.
   Jeg er enig med det i det med Four

 2. Er du gal jeg var sur over den her bog 😛 Det videnskabelige aspekt var så ukorrekt at jeg mistænker hun aldrig har åbnet en biologibog. Det gav INGEN mening. Og Four? Don’t get me started. Jeg blev ikke som sådan sur over slutningen, jeg var sur over, at Four og Tris lød fuldstændig ens, at der tilsyneladende ikke rigtig var et plot, og det som Tris gjorde for sin bror var vildt langt ude. Og at det videnskabelige ikke var i orden. Puha. Den bog var bare ikke særlig god xD

  • Haha også mig. Det videnskabelige siger mig ikke lige noget, for er der noget jeg ikke er, så er det videnskablig eller biologi interesseret, men ja, skriver man en bog hvor det indgår, skal man fanme researche ordenligt 😛
   Åh ja Tris og hendes bror. Suk.
   Suk suk suk over denne bog. Det er bare så skide ærgerligt, når nu den første var rigtig god

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.