Forfatter: Veronica Roth
Original titel: Divergent
Serie: Divergent #1
Antal Sider: 429
Genre: Dystopisk
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2011
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Det handler den om:
Tris lever i en postapokalyptisk verden, hvor samfundet er inddelt i fem faktioner. Som 16-årig skal hun vælge, hvor hun hører til. Hendes valg vil diktere hendes venner, hendes idealer, hendes tilværelse. Det er et valg for livet. I sjældne tilfælde er der nogen, som falder uden for kategori. Hun afviger. Hendes liv er i fare. “Afvigeren” er første bog i Divergent-trilogien og er 23-årige Veronica Roths debut som forfatter. Den blev valgt som “Favourite Book 2011” på verdens største brugeranmeldelsessite.

Min mening:
Dette var en af de bøger, hvor man næsten ikke kan undgå at få tårnhøje forventninger. Det kunne jeg i hvert fald ikke. Den er jo blevet rost til skyerne, og ligefrem blevet valgt som “Favorite Book 2011” på goodreads siger jo også en del.
Så der er gået lidt tid inden jeg fik skaffet mig den. Jeg fik den så, og lod den stå. Den blev så valgt til mig af en læse buddy på goodreads, og det er jeg ret glad for. Jeg ved ikke hvornår jeg ville have fået læst den.
Den levede op til mine forventninger! Helt klart! Den var dog ikke som jeg havde forventet, jeg ved egentlig ikke hvad jeg havde forventet.
Jeg kan rigtig godt lide Tris. Hun er en stærk ung pige, som prøver at finde sig selv i en forudbestemt verden, hvor alle skal leve i en faktion, som faktisk vil bestemme alt.
Den kunne godt være en smule langsom i starten, og dog alligevel ikke helt, jeg kedede mig i hvert fald ikke. Sproget er ikke verdens mest avancerede, men bestemt heller ikke ringe.
Præcis hvad der fangede mig ved bogen, ved jeg faktisk ikke helt, men den fangede mig bestemt, og jeg nød at læse den.
Den var forudsigelig, altså den overraskede mig ikke stort, men den var underholdene, og det er mindst lige så vigtigt, og jeg synes ikke den er en tro kopi af nogen anden bog, hvilket også er rart.
Når man tænker på, at det er Veronica Roth’s debut roman, synes jeg det er rigtig godt klaret.
Jeg synes faktisk den er lidt svær at beskrive, at anmelde, men ingen tvivl skal der være, om jeg elskede den, og glæder mig til at læse fortsættelsen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.