77138Forfatter: Ursula K. Le Guin
Original titel: A Wizard of Earthsea
Serie: Earthsea Cycle #1
Antal Sider: 198
Genre: Fantasy
Forlag: Spectra
Udgivet: 1968
Sprog: Engelsk
Kilde: Paperback
Stjerner: 

Det handler den om:
Ged was the greatest sorcerer in all Earthsea,  but once he was called Sparrowhawk, a reckless  youth, hungry for power and knowledge, who tampered  with long-held secrets and loosed a terrible shadow  upon the world. This is the tale of his testing,  how he mastered the mighty words of power, tamed an  ancient dragon, and crossed death’s threshold to  restore the balance.

Min mening:
Jeg har haft denne bog liggende i virkelig lang tid. Som i virkelig mange år! Og jeg ved faktisk ikke, hvorfor jeg ikke har fået læst den før nu, specielt når jeg nu elsker fantasy og den heller ikke er speciel lang. Men jeg fik den da læst, og den overraskede mig. Jeg må ærlig indrømme, at den ikke var helt så god som jeg havde forventet, men den var absolut heller ikke ringe.
Ursula formår virkelig at bygge sin verden op, rigtig gennemført.

I starten brød jeg mig ikke om Ged, som i slet ikke. Han virkede som en forkælet møgunge der trængte til en ordentlig lærestreg. Og det fik han så sandelig også, og det hjalp da også, så han ikke længere var så uudholdelig. Han kom tilgengæld til at virke fjern. Jeg kunne ikke rigtig komme ind under huden på ham, og føle helt med ham, i alle de ting han blev udsat for.
Hans bedste ven Vetch er nok min yndlingskarakter, det er bare en skam at han ikke er mere med.

Selve bogen er rigtig god, og en god verden. Men der var et eller andet ved den, der gjorde at jeg ikke helt blev fanget af den, som man jo helst gerne skulle blive af bøger. Den var en smule tung at komme igennem, og det trækker desværre ned i karakter.
Ursula kan godt skrive, men hun er ikke en af de bedste forfattere jeg er stødt på. Man kan sige hun har sproget i sin hånd, men ikke nok til at tryllebinde mig.
Jeg ved endnu ikke om jeg vil læse videre i serien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.