Hvordan har I det med tykke bøger? Skræmmer de jer, eller elsker I dem?

Selv har jeg et lille hate / love forhold til dem. De skræmmer mig når de sådan står på hylden og fylder, men er det en god bog elsker jeg den, fordi så er der jo så meget mere godt.

SONY DSC

Jeg har læst de tre bøger til højre, hvor The Name of the Wind nok er min favorit af de tre. A Discovery of Witches var dog også rigtig god.

Under Kuplen af Stephen King vil jeg rigtig gerne læse, men helt ærlig, hvad tænkte manden på? Bogen er på ca. 1200 sider. 1200 freaking sider! Jeg ved ærlig talt ikke om jeg nogensinde får den læst, men jeg regner da med at give den et forsøg. Da jeg fik den med posten troede jeg den kun var på 300-400 sider. Prøv lige at forstille jer mit fjæs da jeg så står med bogen i hånden. Og så er den hardcover = monster tung.

Pandaemonium skal jeg helt sikkert også læse. På et eller andet tidspunkt, når jeg lige har modet til det 🙂

25 Comments on Tykke bøger

 1. De skræmmer mig. Selvom jeg for det meste nyder når jeg er igang med dem, så er tanken om at påbegynde de tykke bøger (eller de tykke bog-serier) skræmmende for mig.
  Jeg vil SÅ gerne færdiggøre Eragon-serien. Men der er så mange tykke bøger! Åh.
  Jeg må bare tage mig sammen en dag 🙂

 2. Ved ikke helt, om jeg vil sige at de skræmmer mig, men jeg skal virkelig være i humør til at læse, for ellers er det et mareridt. Har læst mange tykke bøger og kan klart anbefale Under Kuplen. 1200 sider er måske mange sider, men når først du er gået i gang, går de hurtigt.

  En tyk bog jeg dog aldrig bliver fan af er Lille Lucifer, hold da magle den er kedelig! O_O

  • Det er også kun de to yderst til venstre der virkelig skræmmer mig 😛 Jeg kender ikke Kings skrivestil, derfor skræmmer den mig endnu mere hehe. Men skal helt klart have læst den. På et tidspunkt. Sådanne tykke bøger er også bare så uhandy at have med at gøre 😛

   Lille Lucifer har jeg aldrig hørt om

 3. Jeg har det meget godt med tykke bøger. Sådanne bøger på 500+ sider har jeg det ret godt med. Lige for tiden er det især engelsk fantasy jeg læser, når bøgerne er stå tykke, men det er også nødvendigt med så mange fordi historierne er virkeligt detaljerede og fantastiske og så er det jo skønt at der er masser at læse.

  Hvis jeg ikke er helt sikker på at bogen er noget for mig, så han jeg godt være lidt betænkelig ved at gå i gang med en bog der er alt for tyk.

  • Det er helt klart en fordel at de er tykke, og jeg kan også godt lide dem, når jeg først er kommer i gang, men det er lige det med at komme i gang med dem, jeg kan have svært ved 🙂 Undtagen hvis det er fortsættelsen til en serie hvor jeg elsker den første

 4. Det er sjovt, for selvom mange bliver skræmte af tykke bøger, er det slet ikke sådan, jeg tænker. Størrelsen på en bog er aldrig med i mine overvejelser, når jeg vælger, hvilken bog jeg vil læse. Det kan derfor godt tage mig lidt tid at komme igennem nogle bøger, hvis der sker meget omkring mig, der også kræver min opmærksomhed, med det har indtil videre ikke irriteret mig. Jeg gik faktisk igang med “A Game of Thrones” midt i min eksamensperiode i sommers, og derfor tog det mig også en måned at færdiggøre den, men det forhindrede mig ikke i at nyde historien.

  • Jeg kan også være utrolig lang tid om at komme igennem tynde bøger haha.

   Jeg ville aldrig vælge en bog fra på grund af tykkelsen, hvis jeg synes den virker spændende, men jeg kan måske være lidt lang tid om at komme igang med den

 5. Ja det er fjollet ik’? At man kan være skræmt af størrelsen (høhø!). Når vi elsker at læse og læser så meget, at vi så holdes tilbage af et sidetal. For det betyder jo egentlig bare, at vi kan udskyde problemet med, hvad vi skal læse, i lidt længere tid (tænkte jeg faktisk først på nu, da jeg skrev det her). Måske er det følelsen af, at man ikke får fuldført noget. Hvor er det dog fjollet og åndsvagt, når man sådan tænker over det.

  Nå, men, jeg kan ikke lide lange bøger, men jeg håber at det vender, når jeg fra næste år ikke længere har noget læsemål.

 6. Åhh, det emne har jeg ville tage op så længe, jeg har bare ikke fået skrevet indlægget. Nå, men det må komme engang i det nye år. Men jeg bliver faktisk ikke rigtig skræmt af tykke bøger. Jeg synes bare, det er så skønt, at der er mere af historien. Jeg føler, jeg kan leve mig mere ind i en bog, hvis den er lang. Dog har jeg heller intet mod korte bøger, og jeg må da indrømme, at jeg nok også læser flere korte(re) bøger – men det er mere fordi, jeg føler, jeg har bedre tid til dem, da de jo selvfølgelig også tager kortere tid at læse 🙂

 7. Kan godt blive meget skræmt af tykke bøger, men også sådan lidt draget. De er nu så flotte, når de er rigtig tykke. Hvor lang tid de står på hylden, før jeg kan tage mig sammen til at læse dem, kommer ofte an på hvordan de ser ud indvendig. Nogle tykke bøger har sådan en tilpas skriftstørrelse med godt med luft mellem linjerne. De er lidt lettere at påbegynde end de der tykke bøger, med mikro-skrift og ingen linjeskift. De er meget intimiderende, hvis du spørger mig 🙂

  • Åh ja, jeg har nogle bøger der er små men tykke og så er skriften bare så mikro lille altså. Det gør det fysisk svært at læse dem synes jeg

 8. Jeg ville så gerne sige at det ikke betød noget, at hvis historien er god nok, og bla. bla. bla. Men sandheden er at hvis en bog er på de der 1000 sider eller over, så skal der dæleme noget helt ekstraordinært til før jeg går i gang med den. Alene mere end 600 sider, synes jeg faktisk er meget. Jeg føler bare slet ikke jeg når nogle steder med den slags bøger, og jeg skal virkelig gribes, hvis jeg skal sidde med sådan en basse. Også fordi de typisk enten er i hardback (hvilket jeg elsker) og så er monster-tunge, eller er i paperback og er grimme i ryggen, bare man kigger på dem, hvilket jeg slet ikke kan have. 😛

 9. Jeg har også lidt et hate/love forhold til dem. Jeg ved at jeg sjældent har tid til at læse i en bog, og derfor kan det godt være uoverskueligt at skulle give sig i kast med sådan en kæmpe… Men bliver man først grebet af bogen, er det lækkert at det nærmest er en utømmelig kilde ^_^”

  Simone
  Microcut.dk

 10. Jeg kan godt være lidt tøvende overfor lange bøger. Det er lidt fjollet, for det hele kommer jo an på indholdet; 1000 sider kan føles som ingenting hvis de er velskrevede, og 100 sider kan føles som en evighed hvis de ikke fanger. Sideantallet er fuldstændig ligemeget; men tykke gigantbøger virker bare altid som sådan et stort projekt at gå i gang med, og derfor udsætter jeg dem altid lidt..

 11. Jeg elsker tykke bøger. Faktisk er jeg oftere skræmt af tynde bøger, fordi de for mig antyder en tynd og kort historie. Jeg elsker når karakterene er dybe/godt beskrevet, når man virkelig kommer ind på livet af dem, og ikke har lyst til at give slip på dem igen når bogen slutter. Da jeg læste ringenes herrer fandt jeg den som én tyk bog for sjovs skyld – det imponerede/skræmte virkelig nogle folk omkring mig, da jeg havde den med mig hele den sommerferie, hehe 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.