For et par dage siden lavede jeg indlægget om min Irlands tur, og hvor meget af turen der allerede er planlagt. Jeg har dog lige fået lavet en lille ændring i form af overnatning når jeg er i Sligo. Jeg skulle oprindeligt have boet på et hostel der hedder The Harbour House. Der ville jeg kunne få et enkelt værelse med morgenmad og eget bad til ca. 1400 danske kroner for seks nætter. Det var jeg egentlig ganske tilfreds med, lige indtil jeg nærlæste nogle anmeldelser. Der var virkelig mange dårlige, det i sig selv, genererer mig egentlig ikke, det jeg går op i, er hvad de synes er dårligt. For når man overnatter på hostel skal man være forberedt på ringere kvalitet end for eksempel et hotel.
Men det som folk havde skrevet om dette hostel var blandt andet:
Kommer man før kl 14.00, som er check-ind tidspunktet, ville der være total tomt, intet personale. På andre steder, plejer man at kunne opbevare sin kuffert indtil check-ind, men ikke her, fordi der ville ikke være nogle -.-
En anden ting, er at mange har skrevet, at man ikke kan låse sit værelse. Hverken når man er derinde eller når man går ud. Så alle andre gæster ville bare kunne gå ind og stjæle, og ville også kunne gå ind mens du sover. Der er kun en kode på selve hoveddøren, som alle og en hver jo kan give væk. Og personalet går hjem kl. 22.00, så sikkerheden er også ret meget i bund.
En anden ting er at nogle gæster er blevet vækket kl. 10.00 den dag de skal tjekke ud, af høje bank fra ejeren og råb om at nu skulle de komme ud. Og de har ikke fået tjek ud tidspunkt.
Jeg ved selvfølgelig ikke om dette er rigtigt, men der er flere forskellige personer der har skrevet det samme, og mange flere ting end dette. Så jeg må ærlig indrømme, at jeg ikke følte mig helt tryg ved at skulle bo der, og det skulle også ligge i et ret mørkt og skummelt kvarter, som folk har skrevet at de nødigt ville gå igennem alene om aftenen. Og det kommer jeg jo til.

Derfor gik jeg lidt på udkig efter noget andet. Hotellerne gad jeg slet ikke kigge på, for de er simpelthen for dyre, og The Harbour House var det eneste hostel. Jeg gik så over til at kigge på Bed&Breakfast. Jeg har kun boet på en B&B før, og det var i Larne, og det var super godt. Det er jo privat eget af en familie.

Jeg fandt 3 forskellige B&B’s, der kunne have interesse. To jeg ikke helt kunne afgøre om lå i Sligo by centrum eller lidt uden for, men den sidste skulle ligge i selve centrum, og det vil jeg have.

BandB-sligo

Jeg har skrevet mail til alle tre og har allerede hørt tilbage fra den der ligger i centrum. An Crúiscin Lan hedder den. Jeg elsker navnet! Det er gælisk (Hvilket jeg hvilket godt gad lære!) og betyder på engelsk “The Full Jug”. Den har fået super gode anmeldelser!
Da jeg fik svar fra ejeren, fik jeg bekræftet at prisen er 240 euro (ca. 1800kr) for 6 nætter. Jeg fik så tilbudt det til 220 euro (ca. 1650kr) Hvilket ikke er meget mere end de ca. 1400 kr hos The Habour House. Og kvaliteten er så meget bedre på B&B’s i forhold til Hostels. Så den har jeg booket, eller rettere der går lige en uges tid inden det er helt bekræftet, fordi jeg har mistet mit kort (tumpe) og skal have et nyt. Så, så snart jeg får mit nye, skulle det være helt på plads.
Og morgenmad er så meget bedre på B&B’s! På hostels får man bare sådan noget som toast, yogurt, cereal, syltetøj. På B&B’s kan du få det samme, ELLER du kan få rigtig irsk morgenmad! Har I nogensinde smagt det? Bacon, æg, brød, pølser og så meget mere! Jeg har smagt det de to gange jeg boede på B&B i Larne. Og jeg siger jer – bedste morgenmad EVER!
Godt nok er der ikke badeværelse på selve værelset jeg vil få, men badeværelset skulle være lige ved siden af, så det kan jeg godt overleve 🙂 Og så er B&B aldrig særlig store alligevel.

Lad endelig ikke dette skræmme jer fra hostels. Hostels kan være ganske fine, man skal bare lige tjekke dem ud først. Det jeg altid bor på i Dublin, og som vi skal bo på igen er rigtig godt!

2 Comments on Turen går til continued

  1. Uf, jeg er én af dem der bare hellere vil betale det ekstra for et hotel, fremfor et hostel. Mine omgivelser betyder meget for mig og når jeg i forvejen er et sted jeg ikke kender, er ude hele dagen m.m. så har jeg bare brug for et sted der er 100 % mit, har eget bad, ordentlig kvalitet osv. De krav jeg har, synes jeg ofte er svære at få opfyldt på et hostel, hvis det også skal være bare minimum indbydende at se på. Så ja – Betaler hellere lidt ekstra og får noget jeg ved kommer mig til gode, så jeg ikke går helt ned i løbet af turen. 🙂

  2. Jeg har ikke noget i mod at bo på et hostel eller B&B når jeg er i udlandet. Prøver altid at finde de bedste steder at bo på tripadvisor.co.uk. Den side har ikke skuffet mig indtil nu. Finder altid de gode og billige steder og jeg læser næsten alle anmeldelserne igennem for at få et indtryk af stedet. Er sådan indbygget at der ikke behøver at være luksus på stedet. Bare der er et værelse, bad og eventuelt morgenmad så er jeg glad. Det eneste jeg jo skal med værelset er at sove. Der skal self være sikkerhed med låste døre og også en reception som er fuldtidsbemandet med personale, værelserne skal være rene og således også badeværelset. Men ellers er jeg ikke kræsen og ej at forglemme så skal det være ikke ryger værelser. Well lidt kræsen er jeg faktisk for jeg vil ikke sov på sovesale, når jeg er ude og rejse så er det vigtigt for mig at bo på et værelse hvor jeg kan lukke døren og være mig selv efter en lang dag hvor jeg har leget turist. Glæder mig til at høre din egen mening om de steder du skal bo, for det kunne jo være man selv skulle en tur til Irland en gang ud i fremtiden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.