Jeg håber ikke I er alt for træt af Irland! Det er jeg ikke 😛 Her kommer i hvert fald endnu et indlæg, denne gang om Irlands musik!

Når man er i Irland, er det ikke svært at finde et sted, hvor man kan lytte til Irsk folkemusik. Ikke så underligt, når man er i Irland, vel? 🙂 Men selv gademusikanterne er anderledes end herhjemme. F.eks. stødte min veninde og jeg på denne dame der sad og spillede harpe, lige over for Trinity College. Det ser man altså ikke derhjemme! Vi så også en der spillede violin (klassisk), Tin Whistle og guitar. Det var mest harpen og fløjten der skillede sig ud, fra det man kan høre på strøget hjemme i Danmark.

Som jeg nævnte tidligere (Mener jeg) var  vi om torsdagen efter vores Wicklow tur inde på Arlington, hvor vi fik tre-retters menu samt musik og riverdance for små 30 euro. Billigt synes jeg. Det var denne gruppe af fire unge musikere, jeg ikke kan huske navnet på, men de var virkelig dygtige!
De spillede både lidt alene, og så rykkede de bagud på scenen, så der kunne være plads til de fire unge riverdancere. De var også virkelig dygtige! Jeg elsker riverdance! Det bedste var næsten duellen mellem den ene mandlige danser og så gutten der spiller Bodhrán. Det var bare så fedt både at se og høre!

Så kommer vi til Nordirland! Og den lille bitte by Larne, hvor min irske violin lærer bor. Om lørdagen var vi på en pub der hedder Billy Andy’s der ligger lige uden for Larne. Det var så anden gang jeg var der, fik dog ingen billeder derfra første gang!

Manden på violin er min violin lærer Jim. Meget dygtig musiker, synes jeg. Og meget meget underholdende mand, han kan sige de sygeste ting, der kan få dig til at flække af grin. Når du altså forstår hvad han siger!
Og som I kan se, der blev nydt godt med Guinness.

Manden helt til venstre på banjoen, var der også første gang jeg var der oppe. Alle der var der første gang jeg var der, kunne overraskende godt huske mig hehe. Den unge knægt i midten spilleder Uilleann Pipes. Seriøst et af de mest fascinerende instrumenter jeg har set! Og det lyder simpelthen bare så fedt! Og han kunne også spille guitar, mandolin, banjo og diverse fløjter!
Manden til højre på den irske tromme Bodhrán, spiller også violin, det var ham der var så sød at låne mig en violin begge gange jeg var deroppe,

Og nåår ja, så dukkede denne kvinde også lige op med sin harpe. Der var godt nok blevet en smule trængt til sidst hehe, men det var skide hyggeligt. Hun spillede også violin. Eller fiddle som de siger i Irland.

Her kommer der så lidt blandede billeder fra diverse pubs og gaden i Galway

Han var ikke musiker ham her, han var en turist fra Canada, der var så begejstret og højlydt sang med på alle sangene, så guitaristen der sidder til højre (Man kan ikke se ham på dette billede) gav ham til sidst mikrofonen, og lod ham synge en sang. Det var så fedt, han var så glad og entusiastisk at det smittede! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.