I filmen ‘The Hunger Games’ befinder vi os i fremtidslandet Panem, der er inddelt i 12 distrikter, og som alle styres af det mægtige Capitol.

Hvert år skal hvert distrikt finde to repræsentanter til at deltage i det landsdækkende reality-show, Dødsspillet.

I spillet skal deltagerne kæmpe mod hinanden, indtil kun én overlevende står tilbage. Da den 16-årige Katniss’ lillesøster udvælges som deltager, melder Katniss (Jennifer Lawrence) sig frivilligt og tager hendes plads.

Sammen med den mandlige Distrikt 12-deltager Peeta (Josh Hutcherson) skal de to nu kæmpe om liv eller død. 

‘The Hunger games’ bygger på Suzanne Collins’ populære bogserie (på dansk ‘Dødsspillet’) – i hovedrollen som Katniss Everdeen ses Jennifer Lawrence (X-Men: First Class).

Det er ingen overraskelse at jeg glædet mig utrolig meget til denne film. Efter at have læst bøgerne, og elsket dem, kommer man jo til at have en vis forventning til filmen. Jeg var ikke inde og se den da den fik premierer, men først et par dage senere, selvom jeg prøvede at holde mig væk fra indlæg og anmeldelser om den, sneg der nu noget ind alligevel. Og alt kun positivt, så jeg fik skruet mine forventninger helt i top.
Jeg havde ingen dissiderede forventninger til Jennifer Lawrence, da jeg ikke har set hende i andre film.
De eneste to skuespillere jeg havde forventninger til var Lenny Kravitz som spiller Cinna og Woody Harrelson som spiller Haymitch. Lenny Kravitz var jeg virkelig skeptisk overfor, virkelig meget. Mest fordi han er rock musiker, og ikke lige det jeg havde forventet Cinna som. Men han overraskede mig, det gjorde han virkelig. Jeg synes virkelig han klarede den godt, og jeg kunne ikke se nogen som helst andre i rollen som Cinna.
Woody Harrelson er en kanon dygtig skuespiller efter min mening, og derfor satte jeg også høje krav til ham, men jeg mente fra starten at han ville være god i rollen som den fordrukne Haymitch, og det var han også!
Rue derimod, jeg havde slet ikke forestillet mig hende som sort. Jeg fik det billed efter bogen, at hun skulle ligne Primrose helt vildt meget, og det synes jeg altså ikke hun gør. Hun spiller rollen som Rue rigtig godt, men jeg har stadig svært ved at se hende som Rue.
Jeg synes at Gary Ross klarer den rigtig godt, det er skide svært at få en bog til at blive en film, og man vil aldrig kunne få alt med. Men det er en af de bedste, nej den bedste fra bog til film – film jeg nogensinde har set.
Jo der er et par elementer der er lidt ærgerlige, som de godt kunne have gjort. Hele “samspillet” mellem Haymitch, Peeta og Katniss måtte godt have været lidt mere intenst, for som andre også har nævnt, det har en utrolig vigtig betydning for bogen, og de efterfølgende.
Men helt klart en rigtig god film, som levede op til mine forventninger og som jeg helt klart skal eje på dvd når den tid kommer.

5 Comments on The Hunger Games

 1. Tak for (endnu!) et rigtig hyggeligt bogbloggertræf i går! 😀 Det var sjovt at se dig igen og få snakket bøger og tv-serier og jeg ved snak ikke hvad. 😛 Forhåbentlig ses vi allesammen igen til mere boghygge (og kage!) – de havde i hvert fald gjort det godt, de to arrangører, endnu en gang. 🙂
  I hvert fald tak for i går! 😀

 2. tak for i går 🙂 det var dejligt at sætte ansigt på en som man følger via nettet..

  Jeg håber at vi kan ses en dag, hvor vi får snakket mere sammen

 3. Ja, er du gal, kagedelen er den halve fornøjelse ved at være gæst hos Katja. 😛 Ej, men lækkert var det nu, og mindst lige så hyggelig var al snakken og alle de rare mennesker.

  I øvrigt en rigtig god anmeldelse af The Hunger Games! Hvilket minder mig om, at jeg reelt ikke har fået skrevet noget særligt om filmen på min blog.
  Tager jeg i øvrigt fejl, eller overhørte jeg dig snakke om, at du følger med i Heroes?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.