20767544Forfatter: Tamora Pierce
Original titel: Alanna – The First Adventure
Serie: Song of the Lioness #1
Antal Sider: 191
Genre: Fantasy
Forlag: Tellerup
Udgivet: 1983
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Det handler den om:
Alanna og hendes tvillingbror har store magiske evner. Men i modsætning til sin bror drømmer Alanna om at blive ridder.

Forklædt som dreng bliver hun page hos kongen af Tortall. Hun sætter alt ind for at klare sig – både i den hårde træning i våbenbrug, og i mødet med den overnaturlige verden der skænker hende sværdet Lynild – men som også kræver at hun møder dæmonerne i Den Sorte By …

Min mening:
Det er første gang jeg læser noget af Tamora Pierce, jeg har hørt en hel del om hende selvfølgelig, og havde ret store forventninger til Alanna, alle roser den til skyerne. Den levede desværre ikke helt op til mine forventninger.

Mit størte problem med bogen er egentlig længden. Den er super kort, alt alt for kort! Der var masser af handling og action, en smule for meget faktisk. Det gik så stærkt at jeg ind i mellem havde svært ved at følge med, det virkede forjaget og for hastet, hvilket er ret ærgerligt. Selve handlingen var egentlig spændende, men den kunne virkelig godt bruge lidt flere sider, så tingene kunne blive beskrevet mere og der kom flere små detaljer.

Jeg kunne lide Alanna og de andre karakterer, men igen fordi bogen var så kort, følte jeg aldrig at jeg virkelig lærte dem at kende, ikke engang Alanna som er vores hovedperson. Magien virkede ret spændende og jeg glæder mig til at læse mere om det og personerne i de næste bøger.

Jeg har helt klart tænkt mig at læse de næste – de står allerede på reolen. Jeg tror dog at jeg ville have elsket bogen meget mere, hvis jeg havde læst den da jeg var yngre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.