12985110Forfatter: Sven Damgaard Ørnstrup
Original titel: Vraggods
Serie: Abaddons Arv #1
Antal Sider: 341
Genre: Fantasy
Forlag: Hexameter
Udgivet: 2010
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner: 

Det handler den om:
Abaddons Arv er en vaskeægte fantasyserie for voksne læsere samt ældre teenagere. Serien foregår i en middelalderverden, hvor kongen af Matinepia og hans magikere, En’Telekierne, kæmper imod en fjende bevæbnet med en hedengangen herskerraces glemte våben. Fjenden ledes af Autarken – en despot, som ved et tilfælde har fået fingre i de gamle Herskeres videnskaber. Hvem af de to parter, der er stærkest, vil vise sig.

Midt i det hele slås tre unge mennesker for at overleve krigens inferno. Deres oplevelser bringer dem hurtigt til at indse, at grænsen mellem godt og ondt indimellem kan være umulig at få øje på. Og selvom de i bund og grund er ordentlige mennesker, tvinges de ofte til at handle imod deres overbevisninger. Ganske enkelt for at overleve

Min mening:
Lad mig lige starte med at kommenterer coveret! Det er den gamle udgave jeg har læst, jeg lånte den på biblioteket. Det nye cover som også passer med efterfølgeren er meget pænere. For jeg må være ærlig med dette cover, at jeg ikke synes det er særlig pænt, og det passer ikke til bogen, og ligner mest af alt en børnebog.

Jeg ved ikke hvad man skal kalde fortæller stilen? Altvidende? Det er i hvert fald en fortæller der ikke kun holder sig til en karakter, men fortæller om alle på kryds og tværs, og ja ved det hele. Jeg synes ikke helt det fungerer for mig, for det bliver meget overfladisk, og man komme til at kende alle karakterer på samme måde, uden rigtig at komme helt ind under huden på nogen af dem.
Jeg blev utrolig forvirret over alle de spring der er, og det tog mig altid lidt tid at finde ud af om vi hvor vi var henne i tiden. Det er lidt ærgerligt.
Sven har dog styr på sproget, og det fangede mig rigtig meget, det skal han have rigtig meget ros for. Det er ikke så tit jeg støder på danske forfattere, der alligevel har sproget i sin hule hånd.

Bogen bliver beskrevet som fantasy til voksne. Fantasy er det i hvert fald. Universet er bygget fint op, med spænding og det hele. Ja alt hvad en fantasy verden har brug for. Men om jeg vil betegne den som til voksne? Nej. Men heller ikke til børn. Måske blot til de lidt ældre teenagere. Jeg kan ikke sige, hvad det er der gør, at jeg ikke ville betegne den som til voksne, men jeg fik bare ikke helt den følelse, da jeg læste den.

Du kan se det nye cover her, som er meget meget pænere! Jeg er forelsket i det nye cover.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.