Søde Katja har nomineret mig til en Sunshine Award hvor jeg skal svare på 11 spørgsmål. Det vil jeg så gøre 🙂

1. Hvilken er din ultimative yndlingsbog, hvis du kun må vælge én?
Det her er jo næsten umuligt at svare på. Det kommer jo helt an på humøret, og hvad jeg har generelt har læst. Jeg kunne opremse en hel del, men hvis jeg kun må vælge en må det blive Darkfever af Karen Marie Moning. Surprise? Det kommer næppe bag på mange. Jeg elsker simpelthen den bog, hele skrivestilen og så selvfølgelig at den foregår i Irland. Men der er så mange gode bøger derude jeg kunne nævne. Det er verdens ondeste spørgsmål til en bognørd!

2. Er der en bog, du bliver ved med at udsætte at læse? Og hvorfor?
Altså. Jeg har en del bøger på reolerne som har stået ulæst ret længe efterhånden. Og det er jo ikke fordi jeg ikke vil læse dem, men der kommer hele tiden andre bøger i vejen. En sådan bog, jeg ikke får læst, kunne være Throne of Glass. Jeg vil rigtig gerne læse den, men den er samtidigt bare så hypet at jeg er en smule bange for at blive skuffet. Men jeg skal nok få den læst en dag.

3. Dømmer du bøger på deres forsider?
Ja. Jeg ved godt man ikke må og alt det der, men det gør jeg altså. En smuk forside kan gøre så meget for en bog og lysten til at læse den. Bogens cover afgøre selvfølgelig ikke indholdet, men der er helt klart større sandsynlighed for at jeg vil læse en bog, hvis coveret er flot.

4. Hvilket er dit vildeste bogkøb nogensinde?
Det ved jeg faktisk ikke helt. Vildt hvordan? Jeg kunne nævne min Barnes & Noble Leatherbound udgave af Grimm’s eventyr, men jeg synes faktisk ikke den var så dyr. Jeg kunne også nævne Ink and Bone af Rachel Caine. Selve bogen var ikke forfærdelig dyr, selvom den er i hardcover. Men jeg købte den igennem en lille boghandel i USA, hvor portoen selvfølgelig blev en hel del. Men jeg fik den signeret, så det var det hele værd.

5. Hvilken bog har skuffet dig mest?
Åh der er nogle stykker, men skal jeg kun vælge en er det Den Evige Nat af Guillermo del Toro og Chuck Hogan. Hele serien faldt lidt til jorden med det afsluttende bind desværre. Jeg elskede ellers virkelig den første bog, men så gik det ellers ned af bakke, og den sidste var ikke andet end skuffelse.

6. Hvad fik dig til at starte med at blogge?
Skolen sjovt nok. Jeg tror jeg fik i 8 klasse, og vi skulle lave en hjemmeside i webbyen eller hvad det hed den gang. Jeg blev helt bidt, og fortsatte i min fritid, og senere gik det så hen til decideret blogging. Jeg har efterhånden haft mange forskellige typer hjemmesider og domæner 🙂

7. Foretrækker du hardback eller paperback?
Hardbacks! Det er bare så meget mere robuste. De kan dog være tunge og upraktiske at have med på farten, men der har jeg så heldigvis min kindle. Jeg elsker virkelig hardbacks, og så er de så smukke på reolen.

8. Foretrækker du at læse bøger på dansk eller engelsk?
På original sprog. Er forfatteren dansk læser jeg det selvfølgelig på dansk, men er forfatteren engelsk så læser jeg helst på engelsk, for man risikerer at mange ting går tabt i oversættelsen, specielt hvis oversættelsen ikke er så god. Og så er der ret mange bøger, hvor der ikke er læst helt så meget korrektur på oversættelser, hvilket er smadder ærgerligt.

9. Hvis du kunne gøre en fiktiv karakter virkelig, hvem skulle det så være?
Åh den er svær. Der er ret mange. Daemon fra Lux serien ville jeg slet ikke have noget i mod. Eller Dominic fra Dæmondræberen, selvom jeg nok ville have lyst til at give ham nogle flade ind i mellem 😛

11. Hvilken fiktiv verden ville du helst bo i?
Ingen haha 😛 De er ret hårde og det har jeg ikke lyst til. Men skal jeg vælge en, må det nok være Harry Potter, selvom jeg ikke har læst hele serien endnu, men det er da bare en magisk verden 🙂

12. Hvilken forfatter drømmer du om at møde?
Jeg vil rigtig gerne møde Rachel Caine. Hun virker simpelthen bare som sådan en sød kvinde. Derudover er Jennifer L. Armentrout og Julie Kagawa også på min liste. Alle nogle af mine yndlingsforfattere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.