10160130Forfatter: Stephen King
Original titel: Carrie
Serie:
Antal Sider: 290
Genre: Horror
Forlag: Anchor
Udgivet: 2011
Sprog: Engelsk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Det handler den om:
Stephen King’s legendary debut, about a teenage outcast and the revenge she enacts on her classmates.

Carrie White may have been unfashionable and unpopular, but she had a gift. Carrie could make things move by concentrating on them. A candle would fall. A door would lock. This was her power and her sin. Then, an act of kindness, as spontaneous as the vicious taunts of her classmates, offered Carrie a chance to be a normal and go to her senior prom. But another act–of ferocious cruelty–turned her gift into a weapon of horror and destruction that her classmates would never forget.

Min mening:
Alle har vidst hørt om Carrie, om ikke læst bogen så set filmen, en af dem. Jeg kan ærlig talt ikke huske om jeg har set den originale. I hvert fald har jeg set den nyeste udgave, som var ganske udmærket. Dette er den første bog af Stephen King jeg læser, jeg har læst et par af hans noveller, men dem tæller jeg ikke med. Jeg synes godt at man kan mærke at det er hans debut roman dog.

Skrivestilen ved jeg ikke helt hvad jeg skal synes om. Den er ikke som sådan dårlig, men den kunne aldrig fange mig helt. Derudover synes jeg springene der var, var vildt underlige. Man blev kastet i mellem selve handlingen, hvor man følger Carrie, eller nogle af de andre personer og så blev der spolet frem i tiden til efter den store handling som hele bogen lægger op til. Og det var ikke handling som sådan der blev spolet frem til, men uddrag for forskellige bøger og dokumenter skrevet af læger, vidner og så videre der skulle forklare og analyserer hændelsen. Ideen er meget fin, men det var lidt forvirrende og forstyrrende. Jeg havde foretrukket, blot at følge med i selve handlingen, følge med i hvad der sker med Carrie.

Handlingen er god, men måske en smule langtrukken til tider. Der sker dog ting af og til som opvejer for de kedelige passager. Jeg kunne ikke lade være med at have ondt af Carrie. Hun var virkelig en sørgelig person, og ikke særlig heldig. Personerne på hendes skole, hendes mobbere, er virkelig modbydelige. Episoden på badeværelset er især tankevækkende, og meget grusom, synes jeg i hvert fald. Jeg havde virkelig ondt af Carrie. Hendes mor gør ikke sagen letter. Moderen er hysterisk religiøs, virkelig fanatisk. Det er ret skræmmende at nogle personer kan være så fanatiske når det kommer til religion, og sådanne personer findes jo helt sikkert i virkeligheden, hvilket gør det hele endnu mere skræmmende. En ting er at blive mobbet i skolen, men at du så ikke engang kan søge trøst i hjemmet. Det er forfærdeligt.

Selve historien og ideen elsker jeg virkelig, men jeg kunne bare aldrig blive fuldstændig opslugt af bogen. Jeg tvivler på at jeg nogensinde kommer til at genlæse bogen. Jeg vil dog meget gerne læse mere King!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.