25258005Forfatter: Sidsel Sander Mittet
Original titel: Rent Blod
Serie: Morika #1
Antal Sider: 322
Genre: Fantasy
Forlag: Facet
Udgivet: 2015
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Bogen er et anmelder eksemplar fra forlaget Facet

Det handler den om:
På skoleøen Raudra undervises krigerlærlingen Korau og visdomslærlingen Eshri i Morikas idealer for fred og tolerance. Deres fremtid ligger fast.

Men i det skjulte arbejder stærke kræfter på at vende tilbage til tidligere tiders adelsvælde.

Snart befinder Eshri, Korau og deres venner sig midt i en kamp for et samfund, de altid har taget for givet. Spørgsmålet er imidlertid om samfundet overhovedet er værd at kæmpe for?

Eshri og Korau opdager snart, at intet er, som de troede…

Min mening:
Det første der tiltrak mig ved denne bog var helt sikkert coveret. Det er vildt flot, og jeg elsker virkelig skrifttypen til titlen. Rendyrket fantasy. Indholdet var også godt, men ikke helt så godt som jeg havde forventet.

Jeg kunne godt lide personerne. Jeg følte at forfatteren virkelig forsøgte at komme rundt om alle typer af mennesker. Der var dog ikke rigtig nogen af dem jeg forelskede mig i. Desværre. Det gør det så meget sværere at elske en bog. Men jeg tager hatten af for det store persongalleri.

Jeg var ret vild med verdenen. Noget af det første jeg opdagede var at der var et kort i bogen – jeg elsker kort i fantasy bøger! Jeg bladre ofte hen til det under læsningen og ser hvor i verdenen de nu befinder sig. Mittet har konstrueret en overbevisende verden både på Raudra og selve Morika. Handlingen var også god, men den havde nogle mangler, desværre. Jeg kan egentlig godt lide hele konflikten med de adelige der gerne vil tilbage til magten, men jeg synes det hele skete en tand for hurtigt i starten. Det virkede som om Mittet ikke vidste hvordan hun skulle starte problematikken og satte det lidt tilfældigt sammen. Det føltes en smule for kunstigt eller forhastet. Jeg kan ikke helt sætte ord på det, men jeg var ikke overbevist.

Sproget lider lidt samme skæbne for mig. For det meste var jeg ret glad for det, men så ind i mellem føltes det en tand for falsk og presset. Ind i mellem virkede dialogerne lidt for platte. Det virkede urealistisk når de andre drillede Korau fordi han er krigerlærling, altså ind i mellem var det selvfølgelig fint og naturligt. Men der var visse situationer hvor det slet ikke passede ind og Eshri kommenterede med at det var blevet en vane og de ikke kunne lade være, eller noget i den stil. Det fungerede slet ikke for mig.

Alt i alt var det en ganske udmærket bog, men jeg var ikke solgt desværre. Den havde meget potentiale, men haltede lidt for meget i handlingen og sproget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.