18170843Forfatter: Sidsel Katrine Slej
Original titel: Sanddrømmeren
Serie:
Antal Sider: 251
Genre: Fantasy
Forlag: Turbine
Udgivet: 2013
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Bogen er et anmelder eksemplar fra Turbine

Det handler den om:
Det betyder ikke noget, at Fréas drømme tit bliver til virkelighed, siger hendes mor, men da en jætte bryder ind om natten og angriber dem, må moren indrømme, at de ikke er som andre mennesker. Langt fra. Fréa er en valkyrie, og vølven har spået, at Fréa skal blive den mægtigste sanddrømmer nogensinde — en valkyrie, der kan se fremtiden i sine drømme.
Fréa må tage til Asgård for at blive oplært som valkyrie og bo blandt de gamle, nordiske guder. Her begynder en uventet rejse, hvor hun knytter stærke venskaber og oplever en spirende kærlighed.
Men uhyggelige drømme om is, blod og en brændende himmel hjemsøger Fréa. Er det en sanddrøm? Og kan hun forhindre det i at ske?

Min mening:
Jeg elsker den nordiske mytologi, jeg synes det er utrolig spændende, og synes det er ret ærgerligt at der ikke findes flere bøger med det, ellers er der bare mange jeg er gået glip af. Men jeg faldt tilfældigvis over Sanddrømmeren som jeg synes virkede rigtig spændende.

Selve historien og handlingen er rigtig spændende, og jeg kedede mig ikke under læsningen, hvilket er ret vigtigt, og det er nok også dette der trækker mest op ved bogen.
Der var dog ikke nogle af karakterne jeg bare elskede, desværre. Fréa var en smule flad og jeg savnede lidt mere dybde hos hende, det gjorde jeg faktisk hos de fleste af karakterne. Magne, han var bare malplaceret. Han er nok den der trænger til mest fyld, hvis man kan sige det. I hvert fald virkede hans rolle underlig og ugennemtænkt desværre, og det gjorde selve hans karakter egentlig også.

Skrivestilen er let, jeg kunne dog godt mærke at dette er forfatterens debut bog. Til tider blev skrivestilen lidt for simpel og lidt for let, samt der er nogle passager og “udtalelser” i bogen hvor forfatteren ikke har tænkt sig helt om, og det afbrød læsningen en smule. Ærgerligt, men ikke verdens undergang – Eller ragnarok 😉 Forhåbentligt vil Slej bare blive bedre til at mestre det skrevne sprog og få helt styr på alle detaljerne.

En ting jeg dog elsker er alle navnene, de virker bare så autentiske og virkelig fede, helt klart et stort plus herfra.

Alt i alt er det en god roman, jeg ville dog ønske at den havde været en smule længere, eller der ville kommer flere, så nogle af tingene, personerne og så videre kunne udvikle sig mere, det ville være godt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.