22010728Forfatter: Shirley Jackson
Original titel:
The Haunting of Hill Hause
Serie:
Antal Sider:
260
Genre:
Horror
Forlag: Penguin Classic
Udgivet: 1959
Sprog: Engelsk
Kilde: Kindle
Stjerner:

Det handler den om:
The classic supernatural thriller by an author who helped define the genre. First published in 1959, Shirley Jackson’s The Haunting of Hill House has been hailed as a perfect work of unnerving terror. It is the story of four seekers who arrive at a notoriously unfriendly pile called Hill House: Dr. Montague, an occult scholar looking for solid evidence of a “haunting;’ Theodora, his lighthearted assistant; Eleanor, a friendless, fragile young woman well acquainted with poltergeists; and Luke, the future heir of Hill House. At first, their stay seems destined to be merely a spooky encounter with inexplicable phenomena. But Hill House is gathering its powers—and soon it will choose one of them to make its own.

Min mening:
En af de få gange hvor jeg har set filmen før jeg har læst bogen. Faktisk vidste jeg ikke engang at det var en bog. Jeg er ret glad for filmen, den er spændende og tilpas uhyggelig. Desværre kan jeg ikke sige det samme om bogen.

Jackson’s skrivestil er ikke lige min kop te. Den er ikke som sådan dårlig, bare ret kedelig og ligegyldig. Jeg synes ikke rigtig at der skete noget gennem det meste af romanen, jeg blev i hvert fald ikke skræmt. Jeg er ikke nem at skræmme når det kommer til gyser genren, men for det meste grinte jeg mig igennem bogen.

Personerne er meget akavede. Eleanor er ynkelig og modsiger sig selv flere gange, det skal forstille at hun ikke har haft en nem barndom, og det har hun sikkert heller ikke, men det blev simpelthen så akavet, og specielt dialogerne mellem de andre personer. Theodora var til at grine af. Hun virkede så kunstig, og sammen med Eleanor virkede hun som et lille barn. Luke var ikke meget bedre. Der var ingen af personerne jeg brød mig særlig meget om.

Fremover tror jeg, i dette tilfælde, at jeg holder mig til filmen, og synes at filmen er meget bedre end bogen. Hvor underligt det end er. Hvis det ikke var fordi jeg skulle læse den til universitet, havde jeg nok opgivet den halvvejs inde. I stedet skimmede jeg bare resten.

2 Comments on Shirley Jackson: The Haunting of Hill House

  1. Æv – det lyder som en træls læseoplevelse. Jeg har planer om at læse bogen i løbet af oktober måned, så det er ærgerligt, at den ikke lyder anbefalelsesværdig. Jeg kunne i øvrigt også godt lide filmen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.