Jeg lavede Shepard’s Pie da min mor kom forbi. Jeg smagte det for første gang i Irland, og elsker det virkelig. Jeg har dog ændret opskriften en smule, oprindeligt skal man bruge lam, men det gad jeg ikke prøve at skaffe så jeg har bare brugt hakket oksekød i stedet og droppet nogle af de andre ting samtidig.
Samtidig var jeg doven og gad ikke lave min egen kartoffelmos, brugte bare pulver. Vi fik ikke taget et billede af maden da den var i fadet, så I må nøjes med det på tallerkenen.

Untitled-1 copyIngredienser:
750 g hk. oksekød
25 g. margarine
½ dl hvedemel
ca. 3½ dl oksebouillon
Salt og peber
2 spsk Worcestershire sauce
Kartoffelmos

Sådan gør du:
1: Smør et ovnfast fad og tænd ovnen på 210 grader.
2: Smøret smeltes i en gryde og mel samt bouillon tilsættes indtil saucen er glat. Giv den et opkog og lad den derefter simre i 3 minutter.
3: Tilsæt kødet til saucen og brun det sammen med saucen. Tilsæt derefter salt, peber og Worcestershire sauce. Lav kartoffelmosen imens.
4: Hæld kødet i fadet og bred derefter kartoffelmosen ud over kødet.
5: Bages i ovnen i 40-45 minutter; indtil kartoffelmosen er gyldenbrun

2 Comments on Shepard’s Pie

  1. Hvorfor er sådan nogle hyggeretter altid bare knap så fotogene? 😛 Men det er jo næsten en del af hyggen, at sidde med en stor portion smask på tallerkenen og bare guffe-guffe for fuld hammer. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *