Der findes rigtig mange serier derude. Det kan vi ikke komme uden om. Jeg er rigtig god til at starte på en serie, men knap så god til at færdiggøre dem. Mange vil jeg gerne læse færdig, og så er der dem jeg har mistet lysten til. Dem vil jeg snakke lidt om her. Det er ikke det samme som at serien er elendig. Hvis du kan lide den, er det kun godt. Den var bare ikke noget for mig eller også har jeg mistet lysten.

Rick Yancey: The 5th Wave
Jeg elskede den første bog. Virkelig meget. Den var helt fantastisk og sluttede med en kæmpe cliff-hanger. Jeg prøvede at læse to’eren, men jeg kunne seriøst ikke komme igennem den. Den føles helt anderledes end den første. Jeg endte vidst med at droppe den eller skimme slutningen. Jeg kan ikke huske det. Efterfølgende har jeg læst at andre har nogenlunde samme opfattelse som mig. Og at den 3 bog skulle være endnu værre. Det er virkelig trist, specielt fordi jeg elskede den første så meget. Jeg ved ikke om jeg giver den en chance til. Måske. Men som jeg har det nu, har jeg intet ønske om at fortsætte. Dog vil jeg gerne genlæse den første. For den er god.

J.R. Ward: Black Dagger Brotherhood
Jeg elskede de første bøger. Jeg har læst 4 i alt, og de første 3 var fantastiske. Jeg kunne sagtens finde på at genlæse dem. Men den 4 bog var jeg bare ikke fan af. Jeg brød mig ikke om Butch og kvinden (som jeg har glemt hvad hedder). Jeg ved at bøgerne skifter hovedpersoner, men jeg er egentlig lidt træt af serien. Jeg synes den fortsætter i det uendelige. Det kan godt være jeg fortsætter en skønne dag, men som det ser ud nu, så stopper serien for mig nu.

Er der serier, du ikke planlægger at færdiggøre?

9 Comments on Serier jeg ikke vil læse færdig #1

 1. Jeg sidder faktisk og skriver en serie nu, hvor jeg har besluttet mig for at skære de oprindelige fire bøger ned til tre og gøre det hele mere kompakt. Problemet med et set-up, som der fx er i den i øvrigt gode PAX-serie i ti bind, hvor heltene hver gang vinder over et nyt mytologisk væsen, er, at man HAR lugtet lunten. Så slås de mod grimen, så mod bjæren, så mod … you get it … der er ingen reel spænding, om hvorvidt hovedpersonerne klarer sig. Alligevel hænger jeg på for at høre, hvordan det ender med drengene og deres mor/plejeforældre (!) I min egen serie vil jeg ikke falde i den fælde. (Men sikkert i en hel masse andre).

  • Det er selvfølgelig rigtig nok, men der er jo så noget helt andet som holder en fanger, så det er nødvendigvis ikke en dårlig ting 🙂 Men det kan være svært med serier 🙂

 2. Jeg troede faktisk, at jeg ville have svært ved at komme i tanke om nogen serier, jeg ikke vil læse færdig, men det viste jeg faktisk, at jeg har en del. Så jeg nævner bare lige de to, jeg med sikkerhed ved, at jeg ikke kommer til at læse færdig.
  – The Mortal Instruments af Cassandra Clare. Jeg kunne faktisk virkelig godt lide The Infernal Devices, men jeg måtte ganske enkelt give op på denne her serie efter at have kæmpet mig igennem nummer fire.
  – Nattens hus af Kristin og P. C. Cast. Det blev ganske enkelt for indviklet og langtrukken.

  Men det er et interessant spørgsmål at overveje, hvordan afgør man om man har lyst til at læse videre? Spændende indlæg!

  • Ja de dukker pludseligt op 😉

   Jeg ved ærlig talt heller ikke om jeg får læst TMI. Jeg har ikke læst TID endnu, men vil virkelig gerne. Jeg læste City of Bones, og den var da god nok, men den blæste mig ikke omkuld
   Nattens hus fik jeg aldrig startet på, og det kommer jeg heller ikke til 😛

   Men ja, det er et virkelig interessant spørgsmål, og ens smag ændre sig hele tiden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.