ItemImage.aspxForfatter: Sara Ejersbo Frederiksen
Original titel: Den hvide væbner
Serie: Den hvide væbner #1
Antal Sider: 152
Genre: Fantasy
Forlag: Turbine
Udgivet: 2013
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Bogen er et anmeldereksemplar fra Turbine forlaget

Det handler den om:
“Den hvide væbner” er første bind i serien om hestehandlerens datter, Nara, som kun drømmer om at blive ridder. Men kan det overhovedet lade sig gøre, når man hverken er adelig, rig eller en dreng? Hun har ikke oddsene med sig, men Nara er både stædig, viljestærk og lærenem, så da hun får chancen for at komme med til optagelses-prøverne, sadler hun sin fars eneste hingst og rider af sted. Det bliver starten på et spændende eventyr, hvor hun både skal knokle, vise sit værd og vælge det rigtige, indtil hun – måske – får en belønning dybt inde i Dværgenes Bjerg. Sara Ejersbo Frederiksen har tidligere skrevet en letlæst gyser for børn, men debuterer som børneromanforfatter med denne bog. Hun er cand. mag. i litteraturvidenskab og arbejder til daglig som oversætter og redaktør af børne- og ungdomsbøger. Forfatteren om bogen: “Idéen til Den hvide væbner opstod, fordi jeg syntes, det var på tide med en heltinde, som hverken var royal eller særligt udpeget af skæbnen, men selv vælger at følge sin drøm – også selv om hun så finder ud af, at det har nogle omkostninger.

Min mening:
Jeg er slet ikke i målgruppen til denne bog, den er til de helt unge teenagere, eller ældre børn, vil jeg tro. Det havde jeg indset allerede inden jeg startede på bogen, og mine forventninger var derefter. Man kan jo sagtens nyde en børnebog selvom man er blevet voksen, ikke?

Jeg fik det jeg kom for. En dejlig let bog med et godt eventyr. Nara er en okay hovedperson, selvom hun dog irriterede mig til tider med hendes total loyalitet, den gjorde hende fuldstændig blind.
De andre personer nåede man ikke at få så godt et kendskab til med bogens 152 sider, men dværgen Nara og hendes ridder besøger, kan jeg rigtig godt lide, jeg kan dog ikke lige huske hans navn.

Selve historien er rigtig god og har en del potentiale, dog er historien rigtig rigtig kort, og det kan man godt mærke til tider. Jeg kunne dog sagtens forestille mig at bogen ville være en rigtig fin bog til børn i den rette alder, og eventuel som oplæsningsbog om aftenen.

1 Comment on Sara Ejersbo Frederiksen: Den hvide væbner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.