20876671Forfatter: Sally Green
Original titel: Half bad
Serie: The Half Bad Trilogy #1
Antal Sider: 471
Genre: Paranormal
Forlag: Carlsen
Udgivet: 2014
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Det handler den om:
Halvkode. Halvt hvid. Halvt sort.
Hvordan skal man holde fast i den hvide side af sig selv, når det hvide heksesamfund lægger stadig mere snærende bånd ned omkring en? Og når man mærker den sorte side, sin fars side, trække ubønhørligt i en? Selv om man ved, at den sorte side er lig med anarki og vildskab og – måske – vanvid …
Nathan har længe kæmpet imod, men efter en grusom oplevelse hos de hvide hekses råd, bryder han alle bånd og flygter, jaget af de hvide hekses specialkorps. Nathan håber at finde sin far – og måske igen en dag at få bare et enkelt glimt af Annelise, den hvide heks, som han ikke burde være helt så glad for.

Min mening:
Jeg har faktisk ikke læst så meget med hekse, endnu, og i hvert fald ikke meget udelukkende med hekse, Coveret til denne bog er specielt synes jeg, men var nu ikke det der tiltalte mig, det var bagside beskrivelsen. Den lyder ret god, og det var en glædelig overraskelse at se at Carlsen ville udgive den på dansk, endda samtidig med den internationale udgivelse. Sådan!

Det er en meget unik bog, i hvert fald for mig. Jeg har ikke læst noget lignende, og her taler jeg både om plot og om skrivestil. Sally Green har en ret speciel skrivestil. I starten blev jeg ret forvirret, fordi der er den fortalt som du. Ikke jeg eller ham, men du. Det rystede mig en smule og gjorde mig forvirret. Men kort tid efter hopper den over til jeg-fortæller, og så ser vi det hele fra Nathan’s synsvinkel, undtagen lige et enkelt kort sted i midten, hvor den sprang tilbage til du. Jeg kan stadig ikke helt se meningen med du-fortælleren. Hvorfor?

Men udover det, så elskede jeg skrivestilen, den var frisk og anderledes og gjorde jeg hele tiden var fanget i historien. Nathan er en interessant person, og selve bogen bygger meget på hans karakter og udvikling. Vi følger ham fra han er helt lille indtil han er sytten. Han har absolut ikke en nem barndom og kommer ud for mange grumme ting. Han klarer det ret godt, det jeg godt kan lide er at man kan se det går ham på, men at han alligevel kommer igennem og følger sine egne drømme.

Hele person galleriet er ret imponerende, fyldt med mange spændende forskellige personer, som jeg håber vi kommer til at læse mere om i de næste bøger.

Grunden til at bogen ikke få fulde seks stjerner er at jeg ikke blev helt indhyllet i historien og så de to små meget korte passager med du-fortælleren. Hele historien bærer præg af at være en opbyggende til det der skal ske i de næste bøger, det er i hvert fald den opfattelse jeg har fået. Jeg glæder mig rigtig meget til at læse videre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.