27241183

Forfatter: Sabaa Tahir | Original titel: An Ember in the Ashes | Serie: An Ember in the Ashes #1 | Antal Sider: 493 | Genre: Fantasy | Forlag: Alvilda
Stjerner:

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Alvilda

Laia er slave. Elias er soldat. Ingen af dem er frie.

Under imperiets herredømme straffes al modstand med døden. Da Laias bror arresteres, ser hun sig tvunget til at opsøge modstandsbevægelsen. For at redde ham går hun med til at spionere i det farligste sted i riget: militærakademiet. Her lever Elias, skolens dygtigste aspirant. Men i sit indre drømmer han kun om at undslippe den undertrykkelse, han hele sit liv er blevet trænet i at udøve.

Laia og Elias finder hurtigt ud af, at deres skæbner er forbundne, og at deres fælles valg har vidtrækkende konsekvenser. For nye vinde blæser over imperiet – vinde, der kan lægge konger i graven og gøre soldater til kejsere.

Denne bog starter lige på og hårdt, og det kom faktisk lidt bag på mig, jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg elsker det! Vi bliver kastet lige ud i handlingen, og det er om at holde tungen lige i munden.

Vi følger skiftevis Laia og Elias, og det fungerer perfekt, selvom det til tider var lidt irriterende, når et kapitel sluttede på en cliffhanger, og gav mig lyst til at læse videre, men det er vel også det der er meningen. Opbygningen af universet sker langsomt men det fungerer perfekt ved siden af den hæsblæsende handling.

Jeg kunne helt vildt godt lide Laia. Hun virkede realistisk, og jeg havde virkelig ondt af hende. Hun kom ud for nogle meget grusomme ting, og jeg var virkelig glad for at jeg ikke var hende. Så var der Elias. Ham kunne jeg også godt lide, men jeg var mest vild med Laia. Jeg kan ikke sætte en finger på hvorfor, og det er ikke fordi jeg ikke kunne lide Elias, det kunne jeg! De to fungerede dog virkelig godt sammen! Det var helt utroligt.

Der lurer lidt kærlighed i denne historie og endda en lille kærlighedstrekant, hvilket jeg normalt hader, men det fungerede ret godt her, fordi det føltes mere naturligt, og det heller ikke fyldte det hele.

Universet var bygget virkelig godt op, og jeg elskede hver en del af den, lige fra maskerne, Blackcliff til modstandsbevægelsen. Jeg er virkelig imponeret over denne fortælling, specielt fordi Det Ulmende Oprør er Sabaa Tahir’s debut roman. Det er ikke så tit at debut romaner er så vellykkede. Jeg glæder mig utrolig meget til at læse den næste bog!

5 Comments on Sabaa Tahir: Det Ulmende Oprør

  1. Jeg har brug for at fortsættelsen bliver udgivet NU! Jeg er endda usikker på, om jeg kan vente på at den så også bliver oversat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.