138398Forfatter: Robert Kirkman & Tony Moore
Original titel:
The Walking Dead: Days Gone Bye
Serie: The Walking Dead #1
Antal Sider:
144
Genre:
Horror, Graphic Novel
Forlag: Image Comics
Udgivet: 2004
Sprog: Engelsk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Det handler den om:
The world we knew is gone. The world of commerce and frivolous necessity has been replaced by a world of survival and responsibility. An epidemic of apocalyptic proportions has swept the globe, causing the dead to rise and feed on the living. In a matter of months society has crumbled: no government, no grocery stores, no mail delivery, no cable TV. In a world ruled by the dead, the survivors are forced to finally start living.

Min mening:
Dette er min første comic book. Jeg kendte godt til den da tv-serien The Walking Dead startede, og vidste godt at den var bygget på denne serie. Jeg havde egentlig aldrig tænkt mig at læse den. Men vi skulle læse den til et fag på universitet, fik jeg mine små fingre i den alligevel.

En af de ting der irriterede mig mest, var at der ikke er sidetal! Som i overhovedet. Havde de glemt det? Eller er der bare ikke det når det kommer til graphic novels? Men udover det, kunne jeg faktisk ret godt lide den. Jeg havde lidt svært ved at finde ud af hvordan jeg skulle “læse” den til tider, hvilken taleboble der kom først, men det gik i sidste ende, og jeg tror ikke at jeg gjorde noget forkert.

Jeg må indrømme at jeg bedre kan lide tv-serien. Misforstå mig ikke, denne bog var rigtig god, men engang i mellem gik tingene en anelse for stærkt, og personernes reaktioner virkede lidt overdrevne, jeg ved ikke hvordan de skulle have gjort det bedre, men sådan havde jeg det. Engang i mellem greb jeg mig selv i at sidde og grine lidt, fordi det var en smule komisk.

Selve historien er dog rigtig god, jeg kunne ikke lade være med at sammenligne med tv-serien, og lagde mærke til de steder hvor de afvigede fra hinanden, men det hele fungerede nu ganske udmærket. Jeg ved endnu ikke helt om jeg vil læse videre, der er ret mange bind tilbage, og jeg havde en smule svært ved der var billeder, fordi når jeg læser danner jeg mine egne billeder i hovedet, og det kan man ikke rigtigt her.

Jeg elsker zombier. Zombie bøger og film fascinerer mig helt vildt, jeg kan ikke sige præcis hvorfor, men jeg elsker bare at læse om dem og se, selvom det til tider kan blive en smule klamt. Tv-serien er dog helt klart mere klam end bogen her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.