16101128Forfatter: Rick Yancey
Original titel: The Fifth Wave
Serie: The 5th Wave #1
Antal Sider: 457
Genre: Science Fiction, Dystopisk
Forlag: Putnam Juvenile
Udgivet: 2013
Sprog: Engelsk
Kilde: Paperback
Stjerner:
Køb bogen: Bookdepository

Det handler den om:
The Passage meets Ender’s Game in an epic new series from award-winning author Rick Yancey.

After the 1st wave, only darkness remains. After the 2nd, only the lucky escape. And after the 3rd, only the unlucky survive. After the 4th wave, only one rule applies: trust no one.

Now, it’s the dawn of the 5th wave, and on a lonely stretch of highway, Cassie runs from Them. The beings who only look human, who roam the countryside killing anyone they see. Who have scattered Earth’s last survivors. To stay alone is to stay alive, Cassie believes, until she meets Evan Walker. Beguiling and mysterious, Evan Walker may be Cassie’s only hope for rescuing her brother—or even saving herself. But Cassie must choose: between trust and despair, between defiance and surrender, between life and death. To give up or to get up.

Min mening:
Jeg havde ekstremt høje forventninger til denne, den har fået super gode anmeldelser og så virker den bare så spændende. Jeg har dog aldrig læst noget med aliens, så jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle forvente.

Jeg kan rigtig godt lide Cassie, jeg synes hun virker realistisk og troværdig hovedperson, og jeg havde virkelig ondt af hende, med de ting hun kom ud for, og jeg glæder mig til at se hvordan hun vil udvikle sig, for hun har masser af potentiale. Evan kunne jeg også godt lide, selvom jeg havde regnet alt ud med ham på forhånd dog, det var lidt ærgerligt.  Deres forhold brød jeg mig tilgengæld ikke synderligt meget om, det virkede al for overfladisk og falsk.

Selve handlingen kunne jeg rigtig rigtig godt lide, den var anderledes end hvad jeg havde forventet, og end hvad jeg har læst før. Dog synes jeg at starten var en smule sløv, og jeg blev ikke suget rigtig ind i universet, det manglede jeg lidt. Det kom først rigtigt til sidst.

Yancey skriver utrolig godt, vi følger ikke bare historien fra Cassie’s synsvinkel, men også nogle andre, som jeg ikke vil komme ind på, for ikke at spoile. Selvom starten ikke rigtig fangede mig, var skrivestilen rigtig fin.

Alt i alt en rigtig god bog, og jeg glæder mig rigtig meget til den næste, hvor jeg tror der vil være meget mere aktion og spænding. Den første bog har ligesom bygget hele universet op, og der er nogle virkelig fede koncepter som var rigtig fascinerende.

1 Comment on Rick Yancey: The 5th Wave

  1. Jeg er efterhånden læst rigtig mange positive anmeldelser af denne bog – og en eller to ret negative (hvilket er lidt pudsigt – det er åbenbart en bog, som folk enten elsker eller hader). Jeg må hellere få læst den i løbet af i år – er ret nysgerrig mht. hvad jeg vil synes om den 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.