Forfatter: Richelle Mead
Original titel: Vampire Academy
Serie: Vampire Academy #1
Antal Sider: 332
Genre: Paranormal
Forlag: Penguin Group USA
Udgivet: 2007
Sprog: Engelsk
Kilde: Paperback
Stjerner: 

Det handler den om:
St Vladimir’s Academy isn’t just any boarding school – hidden away, it’s a place where vampires are educated in the ways of magic and half-human teens train to protect them. Rose Hathaway is a Dhampir, a bodyguard for her best friend Lissa, a Moroi Vampire Princess. They’ve been on the run, but now they’re being dragged back to St Vladimir’s where the girls must survive a world of forbidden romances, a ruthless social scene and terrifying night time rituals. But most of all, staying alive.

Min mening:
Igen har jeg været rimelig lang tid om at komme i gang med en poplær bog. Måske fordi folk er så glade for den, så jeg var bange for at blive skuffet? Jeg havde faktisk startet på den engang, men måtte droppe den igen, fordi den ikke kunne fange. Spørg mig ikke hvorfor, for nu hvor jeg har læst den helt færdig, forstår jeg det ikke. Den er helt vildt god synes jeg, anderledes og fangende. Jeg hungre efter at læse den næste i serien.
Jeg elsker at vi følger Rose og alle hendes tanker. At hun ikke er helt så “speciel” og dejlig, men lidt mere, unormal og rå, hvis I kan følge mig?
Jeg kan godt lide sproget, det er dejlig nemt og jeg blev virkelig suget ind i fortællingen, og kunne levende forstille mig hvordan det hele har været. Som en film der har spillet i mit hoved samtidig med, at jeg læste bogen. Det er sådan jeg gerne vil have at en bog skal være.
I starten havde jeg lidt svært ved, at forstå deres bånd, altså Rose og Lissa, men senere i bogen kunne jeg lettere accepterer det. Richelle Mead er rigtig god til at bygge en masse gåder og mysterier op, og så samtidig give læseren svar på dem, så man ikke sidder og føler sig snydt. Og samtidig var slutningen jo én stor cliff-hanger.

5 Comments on Richelle Mead: Vampire Academy

 1. Min moster bor derovre … Og hvis hun bestiller flybilletter sparer jeg 1000 kr hver vej, fordi det er billigere med ét af deres selskaber. Det har absolut ingen forskel for mig, rent praktisk, det betyder bare at hun skal betale derovrefra og så giver jeg hende pengene bagefter.
  Det er samme årsag at hun også betaler billetterne til Chicago i første omgang, hvor hun så selvfølgelig også får pengene.
  For conventionens vedkommende ved jeg faktisk slet ikke om man overhovedet kan købe adgang med et dansk kort. Jeg har ikke prøvet det eller undersøgt det, for når hun alligevel skulle bestille alt andet, var det nemmere også få dét sendt til hende, så alt var samlet.

  For billet tur/ret Danmark/USA, billet tur/ret fra Florida til Chicago, adgang til hele weekendens convention og hotel i Chicago skal jeg give lige knap 10.200 kr. Derudover kommer så lommepenge til shopping, mad i Chicago, køb af pas herhjemmefra og så evt. entre hvis vi skal noget derovre. Men det er ikke fordi vi skal rejse hele Florida tyndt for at besøge alle turistfælderne. 😉 Jeg vil dog rigtig gerne i Sea World igen, det elskede jeg første gang jeg var i Florida og har rigtig gode minder fra. 🙂

  Så ja … Dyrt? Jo, det er det vel egentlig. 10.000 kr ER sgu mange penge. Men det bliver en rejse for livet og den convention er en “once in a lifetime” som jeg simpelthen ville give min højre arm for! Jeg troede slet ikke at jeg nogensinde ville få den mulighed. Den har jeg nu – Og det vil jeg bare ikke gå glip af! 😀

 2. “Tør” er vist også så meget sagt. Haha. Jeg er ved at dø af skræk ved tanken! Men samtidig tror jeg også at det vil være en sund oplevelse for mig, for helt ærligt … Hvad skulle der ske? Min frygt går ikke på om jeg bliver overfaldet, bestjålet eller lign. mere at jeg ikke kan finde hotellet og de ikke forstår at jeg har reserveret et værelse. Og helt ærligt, hvor stor er chancen for dét? Så dårlig er sgu heller ikke til engelsk. :p Men jeg er stadig ved at dø af skræk. 😉

  David skal ikke med, da det ikke er ham. Han er ikke rigtig til det der med at rejse og sådan noget. Og jeg vil ikke tvinge ham med til noget han ikke vil. Så er det trods alt mange penge. Men han gider slet ikke til Supernatural Convention. :p Der sætter han grænsen. 😉

 3. Så har du bare længere tid at gå og glæde dig i – og du bliver ikke skuffet, er jeg næsten 100% sikker på! Gid det var mig, der skulle se filmen for allerførste gang… der er bare et eller andet ved sådan noget 😉

  Hvor er jeg glad for, at du kunne lide Vampire Academy. Det er også en af mine yndlingsserier! 🙂

 4. Så bør du se at få bestilt billetter og komme af sted, for den er virkelig værd at få set på det store lærred! 😉

  ‘Vampire Academy’ er fantastisk. Og bøgerne bliver kun bedre og bedre, så du har helt sikkert noget at glæde dig til.

  Hvornår trækker du forresten vinderen af din give away? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.