11365045Forfatter: Richelle Mead
Original titel: Frostbite
Serie: Vampire Academy #2
Antal Sider: 328
Genre: Paranormal
Forlag: Razorbill
Udgivet: 2009
Sprog: Engelsk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Læs også: Vampire Academy (#1)

Det handler den om:
It’s winter break at St Vladimir’s, and a massive Strigoi vampire attack has put the school on high alert. This year’s trip away from the academy to the wintery peaks of Idaho has suddenly become mandatory.

But Rose’s troubles seem to follow her wherever she goes—dealing with the pain of knowing that her relationship with her tutor Dimitri can never be, things get even more complicated when one her closest friends admits his feelings for her.

The glittering winter landscape may create the illusion of safety but Rose—and her heart—are in more danger than she ever could have imagined…

Min mening:
Det er efterhånden lang tid siden at jeg læste den første i serien, så lang tid at jeg har svært ved helt konkret at huske hvad den handlede om. Jeg kan dog huske den i det hele store, og så at jeg har været rigtig glad for den. Hvorfor i alverden har det så været så svært for mig, at komme i gang med denne? I have no idea.

Jeg er også rigtig rigtig glad for denne. Den var rigtig god og jeg nød hver en side af bogen. Dog var det først til sidst at jeg rigtig blev helt opslugt af den, og så sluttede den. Typisk.

Rose er en fantastisk karakter, det samme er Dimitri, og jeg nyder at følge deres forhold, både op og nedturene. Jeg kan godt lide den måde Rose håndterer tingene på, det virker rigtig realistisk. Hun er sej og kaster sig gerne ud i tingene, men man er samtidig heller ikke i tvivl om, at tingene også kan være skræmmende ind i mellem.
Adrian (Hedder han det? Jeg kan ikke lige huske det) er virkelig interessant, dog havde jeg gennemskuet hvad hele ideen med ham var, allerede efter den første samtale mellem ham og Rose.

En ting jeg dog ikke er den store fan af, så er det hele ideen med af Dhampir faktisk ikke har noget liv. De går i skole for at træne til at blive en Guardian, og så bliver de en Guardian og skal beskytte Moroi’ernes liv og helst ofre dem selv. Det er vel fint nok, men nogle gange i bogen fik jeg det som om at dhampir’erne ikke var noget værd, ikke i forhold til moroi’erne. Det er de vel heller ikke, i vampyrernes øjne. En anden ting der gik mig på, var at Rose hele tiden måtte skubbe sine problemer i baggrunden for at hjælpe Lissa. Og nogle gange virkede Lissa’s problemer bare trivielle i forhold til Rose’s. Dog var det ikke noget der gik udover min læseoplevelse, heldigvis.

Jeg glæder mig rigtig meget til at læse videre i serien, og der skal altså ikke gå lige så lang tid!

1 Comment on Richelle Mead: Frostbite

  1. Jo tak, det er godt at være tilbage 🙂
    Nej okay, jeg ville også bare høre. Jeg må leve med drop-down-menuen så. En eller anden dag kan det være, jeg møder en, der kan finde ud af at fjerne den. Ellers er jeg ret glad for layoutet, så jeg tror, jeg beholder det 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.