18331091Forfatter: Rhiannon Frater
Original titel: The First Days
Serie: As the World Dies #1
Antal Sider: 432
Genre: Dystopisk
Forlag: Tellerup
Udgivet: 2013
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Det handler den om:
Smukke Katie er lykkeligt gift med en kvinde, og har stor succes som advokat. Den underkuede Jenni er ved at samle mod til at stikke af med børnene fra sin voldelige mand. De to meget forskellige kvinder føres sammen da verden går under, og de begge mister alt hvad de holder af. Deres kamp for overlevelse knytter et stærkt venskabsbånd, og de kastes ud i en hektisk flugt gennem zombie-inficerede Texas. Med sig har de ikke andet end en gammel pickup, et haglgevær og frygten for at ende mellem tænderne på de levende døde. Dette er historien om de første dage af deres livs mareridt.

Min mening:
Jeg har længe ledt efter den perfekte zombie bog. Hvor længe er længe så? Nu er det faktisk kun den tredje bog med zombier jeg læser, men det er den der kommer tættest på den perfekte zombie bog. Hvad er den perfekte zombie bog så? Den perfekte zombie bog for mig har den samme stemning som filmen Dawn of the Dead samt TV serien The Walking Dead. Jeg kan ikke beskrive det på andre måder. Og det er heller ikke fordi det skal være lige som dem, men jeg vil bare gerne have noget der minder mig om det i stemning og verden.

Handlingen var jeg helt vild med. Selve handlingen har præcis den stemning jeg leder efter, og det er den bedste zombie bog indtil videre. Men hvorfor giver jeg den så ikke mere end 4 ud af 6 stjerner? Den første ting er skrivestilen. Jeg ved ikke om der er gået noget tabt i oversættelsen, eller om det bare er sådan den er skrevet, men den imponerede mig ikke helt vild. Den var lidt for simpel til tider, ikke dårlig, men bare lidt kedelig. Og til tider kunne dialogerne virke forcerede og akavede.

Selvom jeg siger at jeg er vild med handlingen, kan jeg dog ikke udelukkende give den ros. Til tider blev den ret langtrukken. Jeg tror sagtens forfatteren kunne have skrevet det hun ville på et færre antal sider.

Det der dog trækker mest ned er persongalleriet. Der var nogle personer der irriterede mig grænseløst. Altså som i at jeg sad og sagde højlydt, og skrev på twitter, at jeg håbede personen ville dø. Blandt andet den ene hovedperson Jenni. Hun er simpelthen noget af det mest belastende nogensinde. Jeg kan slet ikke beskrive det. Nogle gange havde jeg lyst til at kyle bogen langt væk, fordi hun gik mig så meget på nerverne. Der var også nogle andre der gik mig på nerverne, dog ikke i så høj en grad. Resten af karaktererne var til at holde ud, men der var ingen jeg kunne lide, og det gør altså bogen en smule tungere.

Så som den perfekte zombie bog, er den godt på vej, men persongalleriet og skrivestilen trækker den desværre i den forkerte retning. Jeg skal klart læse videre i serien, for jeg er nysgerrig, og så kan man jo håbe at personerne ændre sig.

4 Comments on Rhiannon Frater: De første dage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.