20634095Forfatter: Rainbow Rowell
Original titel: Eleanor & Park
Serie:
Antal Sider: 309
Genre: Romance, Contemporary
Forlag: Gads Forlag
Udgivet: 2014
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Bogen er et anmeldereksemplar fra Gads Forlag

Det handler den om:
Året er 1986. Stedet Omaha, Nebraska. 16-årige Eleanor er netop flyttet til byen med sin mor og søskende – og sin utilregnelige stedfar. Hun føler sig småtyk og forkert, og da hun stiger ind i skolebussen på sin første skoledag, falder hun omgående udenfor med sit ildrøde hår og sine bukser, der holdes sammen med sikkerhedsnåle.

Der er kun én ledig plads. Ved siden af Park. Smukke og cool Park. Som også er udenfor, om end på sin egen måde. Næste dag er pladsen ved siden af Park ledig igen. Langsomt får de øjnene op for hinanden og forelsker sig, sådan som man forelsker sig for første gang, når man er 16 år.

Eleanor og Park udspiller sig over et enkelt skoleår til lyden af The Smiths, U2 og Joy Division og er et udsøgt nostalgitrip for alle, der har prøvet at være forelsket. Samtidig giver romanen et helt enestående tidsbillede af årtiet med den karakteristiske musik og tøjstil – vel at mærke et årti, der endnu var komplet uberørt af smartphones, sms’er og Facebook. Et næsten utænkeligt scenario for nutidens forelskede teenagere, men der var engang, hvor man rent faktisk var nødt til at tale sammen. Og det gør Eleanor og Park.

Min mening:
Der har været virkelig meget hype omkring denne bog, både i udlandet og hjemme i Danmark, og jeg har ikke kunne undgå at få høje forventninger. Denne gang var de for høje desværre. Ellers er det bare mig der er underlig. Misforstå mig nu endelig ikke, det var ikke fordi jeg hadede bogen, eller ikke brød mig om den. Jeg skulle ikke kæmpe mig igennem den, jeg havde bare forventet noget andet end hvad jeg fik, og så er denne genre nok ikke den rette for mig.

Eleanor er en meget sød pige, jeg kan godt lide at hun har rødt hår, jeg elsker når personer i bøger har rødt hår (Go redheads!) Dog bryder jeg mig ikke om at hun sådan skubber Park væk hele tiden, jeg kan selvfølgelig godt se hvorfor hun gør det, men ja, det irriterede mig stadig til tider.
Park brød jeg mig mindre om, det er nok mest på grund af den måde han behandler Eleanor i starten. Generelt synes jeg begge de opførte sig ret barnlige. Jeg glemte tit at de skulle forestille at være 16 årige, og troede mere de var omkring 13 år.

Selve kærligheden mellem de to var da meget sød, men jeg kunne bedre lide at læse om det der skete når Eleanor var hjemme og hendes mor og stedfar også var der. Eleanor’s mor er virkelig en dårlig mor og jeg havde lyst til at slå hende flere gange. Det er lige før jeg synes hun er værre end stedfaren. Jeg havde i hvert fald ondt af Eleanor hele vejen der.

Altså alt i alt var det en god bog, og jeg har ikke fortrudt at jeg har læst den. Elsker man ungdomsbøger med sød uskyldig kærlighed vil jeg helt klart anbefale denne bog!

4 Comments on Rainbow Rowell: Eleanor og Park

  1. Jeg synes også, moren er værre; hun kunne trods alt gøre noget for sin familie, hun er jo den voksne. Det gør mig gal!

  2. Ah, ja. Jeg har det også meget blandet med den bog. Den er god, sød, fin – men plottet er på en måde lidt uelegant for mig. Jeg bryder mig ikke om det store dramatiske twist mht. stedfaderen. Jeg synes, det stak for meget ud, bogen lavede en kolbøttevending, og blev pludselig til noget psykologisk thriller-lignende (i mangel af bedre ord).

    Men jeg synes bestemt bogen er interessant. Det er lidt sjovt den kun markedsføres som en kærlighedsbog, når den handler om så meget mere også.

    • Ja det har du ret i. Den fungerede bare ikke for mig, jeg kunne ikke rigtig fordybe mig i kærligheden og synes det var lidt kedeligt -.-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.