23398607Forfatter: Rachel Caine
Original titel:
Ink and Bone
Serie: The Great Library
Antal Sider:
351
Genre:
Fantasy
Forlag: NAL
Udgivet: 2015
Sprog: Engelsk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Ruthless and supremely powerful, the Great Library is now a presence in every major city, governing the flow of knowledge to the masses. Alchemy allows the Library to deliver the content of the greatest works of history instantly—but the personal ownership of books is expressly forbidden.

Jess Brightwell believes in the value of the Library, but the majority of his knowledge comes from illegal books obtained by his family, who are involved in the thriving black market. Jess has been sent to be his family’s spy, but his loyalties are tested in the final months of his training to enter the Library’s service.

When he inadvertently commits heresy by creating a device that could change the world, Jess discovers that those who control the Great Library believe that knowledge is more valuable than any human life—and soon both heretics and books will burn.…

Jeg har ventet på denne i spænding siden Rachel Caine først løftede sløret til noget af handlingen, og spændingen er vokset stødt siden hele bagside teksten blev afsløret samt cover. Jeg er stor fan af Rachel Caine, selvom jeg kun har læst hendes Morganville Vampires serie, som alligevel består af 15 bøger. Jeg havde tårnhøje forventninger til Ink and Bone, selvom jeg egentlig ikke var helt sikker på præcis hvad jeg forventede.

Jeg elsker ideen bag historien, at The Great Library i Alexandra stadig eksisterer og der et form for overvågningssystem/stat der styrer befolkningen. Handlingen foregår i samme verden som vores, blot en hel anden realitet. Der er krig mellem England og Wales, biblioteket styrer alt og selvfølgelig er der rebeller. Rachel Caine har formået at bygge en virkelig interessant verden op. I starten er der ikke meget fart over feltet, men det gør slet ikke noget, for vi lærer langsomt men sikkert universet at kende. Alkemien, eller magien om du vil, er simpelthen så interessant, selvom det ikke er alt jeg er sikker på at jeg forstår endnu. Der blev hele tiden afsløret nye ting, som var vildt fascinerende. Jeg er faktisk en anelse overrasket over hvor godt og veludviklet universet er, det var noget jeg ikke havde forudset.

Jeg var næsten sikker på at jeg ville kunne lide skrivestilen, fordi det er trods alt Rachel Caine, og jeg havde da også ret – jeg elskede den. Jeg blev suget ind i universet fra første side, og blev mere og mere grebet efterhånden som historien skred frem. Jeg måtte bare læse videre for at finde ud af hvad der ville ske med Jess og de andre. Desuden elskede jeg de små “beskeder” der var mellem kapitlerne. Overskriften på dem er Ephemora, og er beskeder mellem forskellige personer i bogen. Selve bogen, kapitlerne, er fortalt fra Jess’ synsvinkel, og det hele fungerede virkelig godt, og de små beskeder gav et helt andet perspektiv på handlingen.

Ink and Bone har virkelig et spændende persongalleri. Jess, vores hovedperson, er ret anonym på en eller anden måde. Jeg kan ikke helt forklare det, men jeg kunne virkelig godt lide ham. Jeg kunne også virkelig godt lide Thomas, han var simpelthen bare så rar, og jeg elskede venskabet mellem ham og Jess. Så er der Wolfe og Santi. Åh, hvordan skal jeg beskrive de to? Jeg elskede dem. Specielt Woolfe, han er nok en af dem der gennemgår den største udvikling. I starten var jeg ikke vild med ham, men da bogen sluttede elskede jeg ham! Han var snedig, snu, lumsk, sød og en hel masse andre ting. Resten af personerne er også rigtig gennemførte, der var nogle jeg kunne lide og nogle jeg ikke kunne lide, men de var alle så virkelighedstro!

Jeg elskede virkelig denne bog! Den var så fantastisk god. Der var to plottwist, den ene havde jeg lidt forudset, men håbet ikke var sand. Den anden knuste mit hjerte en smule. Jeg glæder mig helt enormt meget til at den næste bog Paper and Fire udkommer næste år. Hvis du godt kan lide spænding, alsidige karakterer, alternative universer og bøger, så synes jeg du skal gå i gang med denne bog med det samme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.