23160445Forfatter: R.L. Stine
Original titel: Night of the Living Dummy
Serie: Gåsehud #7
Antal Sider: 144
Genre: Horror, Children
Forlag: Borgen
Udgivet: 1993
Sprog: Dansk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Det handler den om:
Lindy finder en bugtalerdukke, som hun kalder Slappy. Den er ikke særlig køn, men Lindy har det sjovt. Hun lærer at bruge dukken, så den kan tale og bevæge sig.
Men hendes søster Kris bliver jaloux. Hvorfor skal Lindy og Slappy have al opmærksomheden?
Kris får sin egen dukke, nu skal hun vise Lindy…
Men så begynder der at ske nogle mærkelige ting. Grimme ting. Onde ting!

Min mening:
Dette er ren nostalgi for mig. Der er ingen tvivl om at det er børnebøger. Jeg læste selv serien engang da jeg var en lille pige, jeg kan ikke huske hvor gammel jeg var, men det er vel 15 år siden. Så jeg kan heller ikke huske dem, udover at jeg godt kunne lide dem.

Jeg kan godt mærke at jeg er blevet ældre, og de er skrevet til et yngre publikum, men det er nu virkelig nogle sjove bøger at genlæse! Den var rigtig hurtig at læse, kort og letlæselig. Da jeg var yngre, blev jeg virkelig skræmt, specielt af denne. Er der noget jeg ikke kan have, så er det dukker. Og det har jeg åbenbart haft fra da jeg var lille af. I dag skræmte den mig selvfølgelig ikke, men jeg var nu underholdt. I starten synes jeg ikke der var så meget underholdning, mere hen mod slutningen. Og selve slutningen er ret interessant!

Pigerne, Kris og Lindy kan jeg godt lide, jeg kan rigtig godt lide deres små skænderier. Jeg aner ikke om de kunne være virkelige, da jeg ikke har nogen søskende selv, men det virkede meget troværdigt. Og så elskede jeg dukken! Den var virkelig gennemført!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.