“Print to screen er en ny serie indlæg, hvor jeg vil diskuterer bøger der bliver lavet om til film eller serier. Vær opmærksom på at der vil være spoilers for både bog og film. Egentlig er disse indlæg bare mig der snakker løs om filmen og bogen, hvor der muligvis er mere vægt på den ene end den anden.”

SONY DSCJeg elsker denne bog, jeg elsker hele serien, bortset fra de to sidste bøger. Da det kom frem at Vampire Academy skulle filmatiseres var jeg virkelig spændt! Jeg begyndte dog at frygte den mere og mere da jeg så at det var folkene bag Mean Girls der skulle lave den, plakaten og traileren kom. Jeg havde dog besluttet mig for at give filmen en chance.

Det er længe siden at jeg er blevet så skuffet over en film. Jeg føler de har gjort grin med bogen, og jeg kan slet ikke forstå hvordan Richelle Mead kan stå inden for filmen. Jeg føler at bogen handler om selve universet med de to forskellige typer vampyrer og den forbudte kærlighed mellem Rose og Dimitri. Filmen lagde fokus på teenage drama, og så var alt det essentielle skubbet i baggrunden. Det var en ny Mean Girls bare med vampyrer. Filmen var så plat at jeg slet ikke har ord for hvor skuffet jeg blev.

Skuespillerne er jeg heller ikke vilde med. Zoeh Deutch gør det nogenlunde som Rose, men alle de andre er ligefrem forfærdelige og jeg krummede tæer hele filmen igennem. Det overrasker mig ikke at filmen ikke solgte godt, så de ikke kunne lave Frostbite. Det der overrasker mig er at de prøvede at lave en kickstarter eller nogen lignende for at samle penge ind til filmatiseringen af efterfølgeren. Men altså… der var jo nok en grund til at den første film solgte så dårligt?

Det er det her scenarie alle vel egentlig frygter når gode bøger skal filmatiseres – at de fuldstændig slagter bogen med en elendig filmatisering. Har du set filmen? Hvad synes du om den?

2 Comments on Print to screen: Vampire Academy

  1. Den var rædderlig. Kan slet ikke finde en anden måde at udtrykke det på. Jeg holdt kun 15 minutter. Det lignede noget, en bh.kl. havde lavet. Det var bare en parodi på en film. KÆMPE skuffelse!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.