“Print to screen er en ny serie indlæg, hvor jeg vil diskuterer bøger der bliver lavet om til film eller serier. Vær opmærksom på at der vil være spoilers for både bog og film. Egentlig er disse indlæg bare mig der snakker løs om filmen og bogen, hvor der muligvis er mere vægt på den ene end den anden.”

SONY DSC

Jeg startede på tv-serien før jeg læste den første bog. Jeg elsker tv-serien, eller i hvert fald de første sæsoner. Jeg følger ikke længere med fordi Elena begyndte at irriterer mig og alt det dobbelganger blev for meget. Jeg opgav den første bog efter et par kapitler fordi den overhovedet ikke minder om tv-serien. Elena’s personlighed er markant anderledes, kønnet og alder på hendes i tv-serien bror er ændret, veninderne er anderledes. Det hele er anderledes. Senere prøvede jeg dog igen, og kom helt igennem den, men jeg brød mig slet ikke om den. Det var alle de ændringer jeg ikke kunne få ud af hovedet fordi jeg sammenlignede den med tv-serien, og så brød jeg mig ikke om Elena, slet ikke. Jeg havde egentlig de 4 første bøger i alt, men jeg fik kun læst den første og gav dem alle væk, fordi jeg ved at jeg aldrig kommer til at læse videre.

Jeg forstår virkelig ikke hvorfor man ændrer så meget når man laver det om til tv-serie (Eller film for den sags skyld). Hvad er meningen så i at lave det? Har I læst bøgerne eller set tv-serien, og i så fald – hvad synes I?

6 Comments on Print to screen: The Vampire Diaries

 1. Jeg var glad for de første 6-7 bøger. Synes de har kogt suppe på den serie alt for længe. Til gengæld hader jeg tv serien. Som du selv siger, så er alt bare lavet om. Det er jo næsten kun navnene der er ens. Det der irriterer mig mest, er at Bonnie er rød håret og lys i bøgerne, men mørk i tv serien. Det er jo nærmest en dødsynd.

  • Måske jeg hadede bogen fordi jeg så tv-serien først? Men ja, de har lavet alt om. Bonnie ja! Hvad i alvden gik det ud på? Måske bare fordi de skulle have en sort med i tv-serien. Jeg blev så forvirret!

 2. Jeg startede også med at se serien og læste de første 5-6 bøger (tror jeg) og jeg kunne faktisk godt lide dem, på trods af at de SLET ikke mindede om tv-serien.. Sådan overhovedet!
  Dog synes jeg bøgernes stil skifter meget, men jeg har læst at det skulle være fordi det egentligt er forskellige ghostwriters, der skriver under L.J. Smiths navn og det synes jeg bare er underligt..

  Tv-serien må gerne snart lakke mod enden nu, hvis du spørger mig.. Jeg følger stadig halvt med, men jeg er nået til et punkt hvor jeg konstant tænker ‘DET HER HAR VI VÆRET IGENNEM 5 GANGE! FIND PÅ NOGET NYT ELLER STOOOOOP!’
  Serien har slet ikke den kvalitet nu, som den havde de første 2-3 sæsoner og det synes jeg er pisse ærgerligt..

  • Jeg har også hørt at der kom en ghostwriter (Eller flere ind) da L.J. Smith ikke ville mere, eller noget i den stil. Gav ingen mening,hvorfor så ikke bare stoppe mens legen er god? -.-

   Ja de første 2-3 sæsoner var ret gode, og så dalede det og de kørte rundt i det samme igen og igen og igen, det var så trættende. Derfor jeg opgav den. Tror jeg gav op i 5 sæson?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.