“Print to screen er en ny serie indlæg, hvor jeg vil diskuterer bøger der bliver lavet om til film eller serier. Vær opmærksom på at der vil være spoilers for både bog og film. Egentlig er disse indlæg bare mig der snakker løs om filmen og bogen, hvor der muligvis er mere vægt på den ene end den anden.”

SONY DSC

De fleste, så vidt jeg har hørt, synes bogen er meget bedre end filmen, hvilket jeg også synes – for det meste. Når det kommer til Percy Jackson og lyntyven kan jeg dog bedst lide filmen. Måske skyldes det at jeg så filmen før jeg læste bogen (Ja ja, jeg ved godt at det er forkert). Det er vidst ikke nogen hemmelighed at de har lavet en hel del om på filmen. Filmen er ikke den bedste jeg har set, men den var da ganske underholdende, og jeg kunne godt lide personerne. I bogen er Percy vidst kun 12 år, i forhold til 16 i filmen, og det havde jeg virkelig svært ved at forholde mig til. Generelt brød jeg mig bare ikke om personerne i bogen (så vidt jeg husker, det er ret lang tid siden jeg læste den), og handlingen kunne jeg heller ikke blive fanget af. Jeg har set den næste film, som jeg også godt kunne lide, men jeg har ikke tænkt mig at læse videre i serien, for det var en kamp at komme igennem den første. Jeg overvejer dog at læse nogle af Rick Riordan’s andre bøger.

Hvad synes du om Percy Jackson og Lyntyven?

6 Comments on Print to screen: Percy Jackson & Lyntyven

  1. Jeg så også filmen først. Men det var pga de først oversat bogen, da filmen kom i biografen. Men jeg kan nu bedst lide bøgerne. Synes de er mega sjove.

  2. Åhh elsker den film 🙂 Men bogen er bedre man får meget mere afvide om hans liv og Halvblods lejren 🙂 Har 2’eren liggende som skal læses. Filmen er set mange gange. 🙂

    • Ja ved godt man får mere at vide om hans liv og lejren i bogen, men det hjælper ikke når man slet ikke bryder sig om bog 🙂

  3. Jeg så også filmen først (hvilket ikke er forkert ;)), men jeg kunne meget bedre lide bogen, fordi den gav mig en helt anden fornemmelse af universet og karaktererne. Generelt kan jeg virkelig godt lide bøgerne, fordi karaktererne og universet vokser efterhånden.
    Dog er jeg enig med dig i, at filmatiseringen af Lyntyven ikke er den bedste nogensinde, men den er virkelig hyggelig, når man bare har brug for noget, der ikke er for tungt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.