Planlægger du nogensinde hvilke bøger du skal købe? Eller køber du spontant?

For mig er det lidt af en blanding. Når jeg har samlet lidt penge sammen til at købe flere bøger, er noget af det planlagt, og nogle andre er hvad der lige sniger sig med. Nu hvor jeg dog skal spare penge sammen til sommer, skal jeg prøve at begrænse mig. Indtil videre er der to bøger som jeg skal have! Den ene udkommer til maj og den anden er allerede udkommet, men har ikke råd til den endnu. Selvom jeg er ved at dø for at få den mellem mine små fingre.

17910572 BiILitKCEAAy9QF

Iced er allerede udkommet og er første bog i spin-off serien til Fever bøgerne som jeg elsker! Den udkom sidste år i hardcover, men har ventet på denne udgave, som er paperback, der udkom i slutningen af februar. Så snart det bliver april bliver den klikket hjem. Jeg kan godt lide dette cover, men kan ikke helt finde ud af om jeg bedre kan lide det andet, men den er for dyr som hardcover synes jeg.
Den anden er The Forever Song som er sidste bind i A Blood of Eden serien. Jeg elskede virkelig de to første, og glæder mig så meget til denne udkommer! Jeg kan godt lide dette cover, selvom det slet slet slet ikke passer til de to første! De to første passer så heller ikke sammen. Jeg kan igen ikke finde ud af om jeg bedre kan lide det end det amerikanske cover. Men jeg vil ikke købe den amerikanske, for har ikke de to første i de amerikanske udgaver. Jeg der er allerede to bøger jeg skal have “genkøbt” så vil ikke også genkøbe denne serie.

Sådan her ser de andre covers ud:
12444166 17883441

17 Comments on Planlægger du bøger?

 1. Det skifter også lidt hos mig. Jeg planlægger i god tid, hvad jeg vil købe, når jeg skal bestille online, men hvis jeg handler i butikkerne bliver det oftest impulskøb; hvis man nu lige falder over en fin bog, man ikke kan slippe 🙂

 2. Hos mig er bogkøb altid spontane. Kan simpelthen bare ikke få mig selv til at planlægge dem, da jeg synes det tager lidt af det “sjove” fra købet 😛

 3. Det varierer meget for mig, nogle gange planlægger jeg i længere tid, mens jeg andre gange laver nogle hurtige impulskøb. Når jeg f.eks. køber på amazon, er det ofte, fordi jeg har planlagt nogle køb i et stykke tid, men der plejer alligevel lige, at komme et par ekstra bøger i indkøbskurven (man skal jo købe så meget, så der er gratis fragt 😉 )

 4. Åh The Forever Song i lilla er flot!! ♥

  He. Jeg planlægger altid og så glemmer jeg alt om det og køber hvad jeg har lyst til. Ups! Men! De næste tre bøger er planlagt. Nu har jeg ventet så længe på dem. De er bare lidt dyre; vi taler næsten 500. For tre engelske bøger. De billige bogpriser gør hurtigt en nærig 😉

 5. Hvis jeg bestiller bøger over nettet, planlægger jeg altid hvad det skal være. Men bogkøb i butikker er mere spontane, det samme med antikvariater (men det giver nok sig selv) 🙂

 6. Langt de fleste gange/bøger er planlagte gennem længere eller kortere tid. Men der ryger også af og til et par impulstitler i indkøbskurven. 😉

 7. Ja, jeg planlægger! Jeg er den vildeste planlægningsnørd! 😀
  Der er dog også plads til spontankøb (f.eks. ved gode tilbud, eller hvis der er for lang tid til næste planlagte indkøb, og der er en bestemt bog, jeg skal bruge). Men de fleste bogindkøb er planlagt meget nøje og i god tid 🙂

 8. Jeg vil ikke mene at jeg som sådan planlægger, for jeg er sjældent ude at læse og/eller købe nye bøger straks de udkommer. Medmindre det er en serie jeg er begyndt på, og som jeg har besluttet er så god, at jeg må have den hjemme på boghylden. Ellers forsøger jeg helt at undgå bog-køb og i stedet ty til biblioteket for tiden, så det er egentlig mest hvis jeg bliver fanget af kassen med “Det gamle guld” at der ende med at snige sig en bog eller to med alligevel. I forhold til eBøger på min Kindle App, så er de dog strengt planlagt. Ikke at jeg ved, hvad jeg skal købe næst, men jeg ved jeg først må købe en ny, når den jeg er igang med der på er læst færdig 🙂 Så, det må vel egentlig være en blanding, heh 🙂

 9. Det er lidt både og. Jeg køber jo rigtig mange brugte bøger, og der er det oftest svært at planlægge købene. Det kommer jo an på, hvad man lige støder på – jeg dog for det meste altid nogle titler, som jeg har en klar idé om, jeg skal kigge efter. Det kunne jo være, jeg kunne være heldig at finde dem.

  Med internetkøb er de for det meste godt planlagt. Dog er der selvfølgelig også plads til impulskøb – og det er da ofte, der ryger en enkelt eller to bøger ekstra i kurven, som ellers ikke lige var planlagt 🙂

 10. Det er lidt on and off om jeg planlægger køb af bøger. Hvis der udkommer en ny bog i en af de serier som jeg læser så skriver jeg det i kalenderen og køber den på dagen den udkommer.

  Ellers så har jeg lavet en mappe i mine foretrukne hvor jeg bookmarker de bøger som jeg godt kunne tænke mig at læse. Der kontrollerer jeg en gang i mellem om prisen måske er faldet og hvis den er det så ryger bogen i indkøbskurven. Ellers andre gange så bliver jeg fristet af at læse på de bogblogs som jeg følger og må til pengepungen.

  Hvis jeg f.eks. står i en boghandel kan jeg bruge oceaner af tid på at diskutere med mig selv om jeg virkelig har brug for den bog som virker spændende og interessant. Mange gange så går jeg tomhændet hjem og andre gange så har bogen sneget sig med fordi den blinkede så listigt til mig.

  Er blevet mere prisbevidst efter jeg er stoppet med at arbejde i boghandlen og nu kan jeg sagtens gå uden en bog hvis den koster en royalistisk formue i min verden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.