25969640Forfatter: Paula Hawkins
Original titel:
The Girl on the Train
Serie:
Antal Sider:
381
Genre:
Thriller
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 2015
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Bogen er et anmelder eksemplar fra Gyldendal

Hver morgen tager Rachel toget ind til London sammen med alle de andre pendlere. Hver dag holder toget stille foran et bestemt hus, og Rachel betragter det smukke unge par, som bor her. Hun fantaserer om, hvad de hedder, og forestiller sig, at deres liv er helt perfekt.

Men en dag ser hun noget dybt chokerende fra togvinduet – og kort tid efter forsvinder kvinden fra huset. Rachel kontakter politiet og begynder at blande sig i efterforskningen. Men Rachel er ikke noget pålideligt vidne. Faktisk kan hun ikke engang stole på sig selv.

Denne bog er meget hurtigt blevet meget omtalt, og jeg blev ret nysgerrig. Normalt er det ikke en bog jeg ville læse, men jeg blev simpelthen for nysgerrig, og ville gerne se hvad det hele gik ud på – også inden at den blev alt for populær. Kvinden i toget er rigtig god, men ikke helt hvad jeg forventede.

Ret hurtigt i bogen får man indtrykket af at Rachel er uberegnelig og meget ustabil. Det er ingen hemmelighed. Rachel er virkelig langt ude, og jeg synes Hawkins gjorde et godt stykke arbejde med hendes personlighed. Hun var troværdig som en utroværdig person – hvis det giver mening ha ha. De andre personer er ikke lige så deltaljerede som Rachel. Selvom hele persongalleriet er rigtig godt, er der ikke nogle af personerne jeg virkelig holdt med, og der var heller ikke nogen jeg absolut ikke brød mig om.

Skrivestilen er nok den der trækker mest ned hos mig. Den var absolut ikke dårlig. Egentlig kunne jeg godt lide den, men der manglede et eller andet. Det er en thriller og folk fik den til at lyde så hæsblæsende. Jeg forventede at sidde ude på sofakanten af spænding, men det gjorde jeg ikke. Til tider blev handlingen en smule langtrukken, hvilket jeg vil tro skyldes skrivestilen. Ofte blev jeg distraheret under læsningen, og det havde jeg ikke forventet.

Selve handlingen var god. I starten var den en smule kedelig, og jeg kunne ikke rigtig se hvad alle snakkede om. Dog kommer der et ret stort plottwist, og jeg troede jeg havde regnet det hele ud, men det havde jeg ikke. Langt fra. Det kunne jeg virkelig godt lide.

Så selvom bogen ikke helt var i min boldgade, er jeg sikker på at der er mange derude der vil elske den, og jeg glæder mig til at se filmen, når og hvis den engang kommer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.