18105457Forfatter: Patricia Harman
Original titel: The Midwife of Hope River
Serie:
Antal Sider: 360
Genre: Fiction
Forlag: Cicero
Udgivet: 2013
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Bogen er et anmelder eksemplar fra saxo.com

 

Det handler den om:
Stærk og livsbekræftende roman om livet i et lille samfund i trange tider. Om venskabet mellem sort og hvid. Og om at finde kærligheden igen, når ens hjerte er fyldt med sorg.USA 1929. Børsen er krakket, og høj såvel som lav kæmper for at få mad på bordet. Men selv i trange tider kommer der børn til verden, og jordemoderen Patience Murphy tager ud, selv om de færreste har råd til at betale for hendes ydelser. Patience selv har haft et hårdt liv og er eftersøgt i to stater, og alle, hun nogensinde har holdt af, er døde og borte.På en lille gård lever Patience et stille og nøjsomt liv, men da den sorte pige Bitsy mister sit job, forbarmer Patience sig og giver hende husly. Arrangementet er dog absolut ikke ufarligt, da ikke alle bryder sig om, at en sort og en hvid kvinde bor sammen som ligemænd

Min mening:
Det var med en del tøven jeg gik i gang med at læse denne bog. For det første er den langt væk fra min normale genre, men jeg kan godt lide at udfordre mig selv lidt ind i mellem og komme ud fra min comfort zone. Det andet punkt der fik mig til at tøve var handlingen. Jordemoder. Så må der utvivlsomt være fødsler med. Jeg er ikke fan af at høre, se eller læse om fødsler. Og det er jeg stadig ikke. Det giver mig kvalme.

Historien er rigtig godt skruet sammen, og Harman er en god forfatter. Selvom delen med fødslerne var ved at skræmme mig væk, måtte jeg alligevel læse videre.
Patience er en god hovedperson, og en fantastisk person synes jeg. Hun virker rigtig troværdig, med både fejl og mangler og masser af personlighed.

Jeg kan rigtig godt lide de flashback’s der er til Patience’s fortid, det giver et godt sammenspil med nutiden og Patience’s hårde liv.

Selvom fødslerne for nogle måske ikke fylder så meget, det gør de vil ikke, men så nej, jeg kan ikke have fødsler i nogen som helst art. Men udover det var det en helt fantastisk bog, meget bedre end hvad jeg havde troet, og jeg nød den meget mere end jeg troede jeg ville og kunne. Det kan godt betale sig at bryde sine egne grænser ind i mellem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.