Jeg er blevet tagget af Lea fra Boglige Oplevelser til at svare på nogle spørgsmål.

1. Hvilken bog er der på dit natbord?
Altså, jeg har ikke noget natbord, så teknisk set ligger der ingen. Men jeg har et skrivebord ved siden af min seng, og der har jeg altid den bog liggende jeg er ved at læse. Eller jeg tager den med ind om aftenen, så jeg kan læse lidt inden jeg skal sove og igen når jeg vågner. Derudover har jeg mange gange skolebøger liggende, samt den bog jeg er ved at oversætte.

2. Hvilken bog var den sidste, du læste, som du vil betegne som fantastisk?
Den Faldne Engel af Kenneth Bøgh Andersen. Den mand ved altså, hvordan man skriver gode bøger. Jeg læste den til forårets readathon, og jeg vil så gerne læse den næste! Hvis du endnu ikke har læst Den Store Djævlekrig så kan jeg kun anbefale at du starter snart.

SONY DSCDerudover er jeg i gang med at læse Kampen om Sommersværdet af Rick Riordan, og den må jeg altså også nævne. Jeg er endnu ikke færdig, men jeg knuselsker den allerede. Den er fantastisk! OG så er den virkelig sjov, det kan jeg godt lide.

3. Hvis du kunne møde en hvilken som helst forfatter – død eller levende – hvem ville det så være? Og hvad kunne du tænke dig at vide?
Hmm, denne er faktisk lidt svær. Der er så mange jeg gerne vil møde. Faktisk kun nulevende. Jeg kunne helt vildt godt tænke mig at møde Karen Marie Moning, som jo har skrevet min elskede Fever serie. Jeg ville bare snakke om Irland og Fever bøgerne. Derudover kunne jeg også godt tænke mig at møde Jennifer L. Armentrout, fordi hun virker simpelthen som sådan en sød person, og hun skriver vildt gode bøger. Jeg kunne blandt andet godt tænke mig at vide, hvordan hun kan skrive så mange bøger så hurtigt, fordi jeg er endnu aldrig stødt på en forfatter der skriver så meget på så kort tid, som den kvinde.

4. Hvilke bøger vil man blive overrasket over at finde på din bogreol?
Det ved jeg faktisk ikke. Jeg har jo kun bøger som jeg elsker og er interesseret i. Måske vil man blive overrasket over den tykke amerikanske kogebog der står i hjørnet? Eller den smukke røde udgave af A Christmas Carol af Charles Dickens, når nu jeg ikke er fan af klassikere? (Lige den historie er jeg ellevild med!) Eller måske bliver man overrasket over min samling af Sagaen om Isfolket bøger, 47 bind skrevet af Margit Sandemo. Man kan måske også blive overrasket over min samling af faglitteratur? Men igen, så er det noget der virkelig interesserer mig, adskillige rejsebøger – alle om Irland og en enkelt om Skotland, og ellers faglitteratur om keltisk mytologi og irske sagaer, og en enkelt nordisk mytologi bog.

5. Hvordan organiserer du dine bogreoler?
Det er ikke så længe siden jeg rykkede rundt på alle mine bøger, så billedet jeg viser er faktisk ikke opdateret, men synes stadig det var pænt. Før havde jeg dem organiseret efter favorit og højde. Egentlig var det hele lidt tilfældigt. Jeg har tre store reoler, så der er meget at holde styr på, specielt fordi det kun er to af dem der står sammen.

SONY DSC

Nu er mine reoler organiseret efter genre, eller sådan da. Der er et par enkelte hylder der stadig er lidt random. Nu har jeg også en hylde udelukkende til fey bøger og to hylder til vampyr bøger.

6. Hvilken bog har du altid haft en intention om at læse, men aldrig kommet i gang med? Er der bøger, du er pinligt berørt over ikke at have læst?
Der er som sådan ikke bøger jeg er pinligt berørt over ikke at have læst. Jeg har kun så meget tid jeg nu har. Jeg kan ikke læse alt på én gang. Jeg har rigtig mange ulæste bøger på mine reoler, men jeg skal nok få læst dem alle på et tidspunkt. Jeg kan dog nævne Harry Potter bøger. Jeg har læst de første tre og noget af den fjerde, men så er jeg aldrig kommet videre. Der er også The Mortal Instruments, som jeg ikke rigtig kan få læst. Jeg ved ikke helt hvorfor. Jeg gider dog ikke skamme mig over nogen af dem, for tilgengæld har jeg læst så mange andre gode bøger!

7. Skuffende, overvurderet, bare ikke god: Hvilken bog føler du, du burde kunne lide, men det modsatte skete? Kan du huske den sidste bog, du lagde fra dig, uden at færdiggøre den?
Percy Jackson og Lyntyven. Jeg læste den færdig, men nøj hvor blev jeg bare skuffet. Jeg kunne slet ikke blive fanget af historien, måske skyldes det dog at jeg så filmen først. I hvert fald var det ikke en bog for mig, og i princippet burde jeg godt kunne lide den.

8. Hvilken slags historier bliver du draget i mod? Hvilke gør det modsatte?
Fantastiske og episke historier! Jeg elsker fantasy og det paranormale. Jeg er derimod ikke vild med digte og biografier. Jeg kan simpelthen ikke blive opslugt af dem.

SONY DSC

Mine bogreoler bærer også mest præg af fantasy. Jeg har enkelte krimier og andre genre, men man skal lede lidt for at finde dem. Når jeg læser, vil jeg gerne ind i en anden verden, et andet univers, og for mig fungerer det altså bedst med fantasy og andre lignende genre.

9. Hvis du kunne få statsministeren til at læse en bog, hvilken skulle det så være?
Jeg er egentlig bedøvende ligeglad med statsministeren, så ingen…

10. Hvad planlægger du at læse næste gang?
Odinsbarn af Siri Pettersen. Jeg har også et par andre, men jeg regner med at den bliver næste på listen.

Jeg tagger ingen, for jeg ved ikke hvem der har lavet den, og jeg er ærlig talt for doven til at undersøge det. Men har du ikke lavet den, og har du lyst, så gør det endelig, og skriv i kommentarfeltet, jeg vil gerne læse jeres svar 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.