29077045

Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes | Original titel: Under Sløret | Serie: Ilttyv #2 | Antal Sider: 336 | Genre: Dystopisk | Forlag: Alvilda
Stjerner:

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Alvilda

“Prøver du at forhandle? Lad mig gøre det helt tydeligt: Spørgsmålet er ikke, om du skal gøre, hvad jeg siger. Spørgsmålet er, om du skal have lov til at leve bagefter.”

Marton har kastet Troy gennem sløret. Shay, hans søster, vil have hævn. Men uanset hvad hun gør, er det, som om Marton altid er et skridt foran. Lige indtil hun finder en forbundsfælle, som har nøglen til at vælte Marton og hans imperium af forbrydelser og undertrykkelse. Samtidig vågner Troy under sløret i en fremmed verden uden ilt …

Jeg elskede virkelig Over Sløret, så jeg var virkelig spændt på denne. Indtil videre har jeg elsket alle hendes bøger, og denne er absolut ingen undtagelse. Hold da helt op. Egentlig kunne bogen beskrives super kort: jeg elskede hvert et ord. Men det er jo ikke særlig konstruktivt for andre, i hvert fald ikke, hvis man gerne vil vide, hvorfor jeg elsker den. Så lad mig prøve, at beskrive hvorfor bogen er fantastisk.

Lad mig starte med skrivestilen. Den har ikke ændret sig, og Nicole Boyle Rødtnes formår at drage en ind i sit univers. Og dette univers er fantastisk. Verdenen bliver mere og mere indviklet. Marton’s spindelvæv breder sig mere og mere, og er langt mere omfattende, end jeg nogensinde havde troet. Shay’s kamp er medrivende, og jeg havde virkelig ondt af hende. Der er specielt en scene, hvor jeg først tænkte at det kunne Rødtnes ikke gøre, hverken mod Shay eller mig, men det kunne hun. Marton er virkelig snu og lumsk, og jeg glæder mig virkelig til at se, hvor hans løgne fører os hen. Troy’s eventyr var også virkelig fascinerende. Det er lidt svært at beskrive, hvad han kommer ud for, uden at afsløre handlingen, men der var i hvert fald en masse momenter jeg ikke lige havde set komme. Jeg var fascineret hele vejen igennem.

Rødtnes har formået at skabe en fantastisk bog og en helt fantastisk verden. Jeg kan ikke helt overskue, hvordan hun formår det, hvordan hun skruer hele verdenen sammen, men jeg elsker hvert et sekund. Jeg glæder mig virkelig til at læse videre, for der bliver hele tiden bygget op til noget stort og episk, og med Rødtnes ved man aldrig, hvad man får – udover at det bliver fantastisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.