17838731Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Original titel: Skæbnedans
Serie: Elverskud #1
Antal Sider: 249
Genre: Fantasy
Forlag: Alvilda
Udgivet: 2013
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

“Bogen er et anmelder eksemplar fra Alvilda, men holdningerne er helt mine egne”

Det handler den om:
Birke og hendes to søstre danser en gang om måneden for byens borgere. Ikke af lyst, men for at overleve. De er af elverblod. De har det fra deres mor, der forelskede sig i et menneske og døde under fødslen. Siden da har deres far gjort alt for at give dem et så almindeligt liv som muligt. Men helt almindelig bliver man aldrig, når man er gennemsigtig i ryggen og med et forkert blik kan drive en fyr til vanvid … Skæbnedans er første bog i trilogien Elverskud.

Min mening:
Jeg indrømmer gerne at jeg ikke havde de store forventninger til denne bog. Jeg har aldrig rigtig læst noget om elvere før (Jeg tæller ikke J.R.R. Tolkien med!). Så jeg vidste ikke helt, hvad jeg kunne forvente. Dog har jeg hørt myterne om elverne, men fra det til at læse en roman om dem er noget andet synes jeg. Jeg har dog læst noget Rødtnes før, hendes roman Bitchen imellem os, som jeg dog ikke gav topkarakter. Men ikke på grund af hendes skrivestil, men mere genren tror jeg. Hendes skrivestil er rigtig god, dejlig let og indbydende, og da jeg elsker fantasy, så glædede jeg mig til at komme i gang med Skæbnedans.

Det er lang tid siden at jeg har læst en bog så hurtigt. Jeg læste denne på én eftermiddag. Endda efter jeg havde færdiggjort en anden. Den overraskede mig virkelig positivt. Jeg indrømmer at det er langt fra den bedste bog jeg har læst. Men den var dejlig nem og flydende, og med en spændende historie og dejlige personer.

Birke er en teenager der kæmper sig igennem hverdagen, og det gør det ikke nemmere at hun er halv elver, og ikke kan lave de samme ting som andre unge på hendes alder, og hun kæmper med savnet efter sin mor, som hun gerne ville kunne spørge til råds. Hun har stadig sine søstre, men de ved kun det samme som hun selv gør.
Birke vil aldrig blive min yndlingskarakter, hun var en smule anonym. Hendes søstre var tilgengæld propfyldt med personlighed, specielt Rosa nød jeg at læse om.

Jeg glæder mig rigtig meget til at læse videre, specielt fordi Rødtnes efterlader os med en cliff-hanger, og jeg virkelig glæder mig til at se hvad der vil ske for den lille familie.
En ting der morede mig ret meget, er den by det foregår i. En rigtig lille by, hvor der ikke er mange indbyggere og ikke sker så meget, og så hedder den Tørveby. Hihi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.