18212439Forfatter: Neil Gaiman
Original titel: Stardust
Serie:
Antal Sider: 196
Genre: Fantasy
Forlag: Headline Publishing Group
Udgivet: 1998
Sprog: Engelsk
Kilde: Paperback
Stjerner:

Det handler den om:
At the dawn of the Victorian era, life moves at a leisurely pace in the tiny town of Wall. Young Tristran Thorn has lost his heart to the beautiful Victoria Forester, but Victoria is as cold and distant as the star she and Tristran see fall from the sky one evening. For the prize of Victoria’s hand, Tristran vows to retrieve the star for his beloved. It is an oath that sends the lovelorn swain over the town’s ancient wall and into a world that is dangerous and strange beyond imagining…

Min mening:
Jeg har kun læst en enkel bog af Neil Gaiman før, men jeg har hørt utrolig meget godt om ham, og glæder mig til at læse meget meget mere af ham. Jeg har set Stardust på film for lang tid siden, før jeg faktisk anede at den var lavet over en bog. Jeg elskede filmen og var virkelig spændt på bogen.

Bogen var ikke helt hvad jeg forventede af den. På nogle punkter følger den filmen, og andre punkter, ikke. Om den er bedre eller dårligere end filmen? Det ved jeg faktisk ikke helt.
Der var ikke rigtig nogle af personerne jeg knyttede mig til, men jeg hadede dem heller ikke. Dog kunne jeg rigtig godt lide enhjørningen!

Gaiman skriver rigtig godt, det kan jeg ikke komme udenom. Dog havde jeg utrolig svært ved at komme igennem denne bog, specielt når man tænker på hvor kort den er. Sproget er ret tungt, og gjorde det svært at læse i længere tid af gange. Samtidig er historien også ret dyster, meget mere end hvad filmen er, og det kom meget bag på mig.

I bund og grund, en rigtig rigtig god historie, og jeg kommer sikkert til at genlæse den på et eller andet tidspunkt, men man skal bare være forberedt på at den er ret tung og dyster.

2 Comments on Neil Gaiman: Stardust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.