17935060Forfatter: Neil Gaiman
Original titel: Coraline
Serie:
Antal Sider: 152
Genre: Fantasy, Horror
Forlag: Høst & Søn
Udgivet: 2013
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

Det handler den om:
Coraline af Neil Gaiman er den krybende uhyggelige fortælling, om pigen Coraline, der finder en hemmelig dør og får adgang til en verden, der minder meget om vores, men på den mest uhyggelige måde alligevel ikke… En eventyrlig historie for børn og voksne med sans for gys og det fantastiske.

Min mening:
Denne bog har jeg virkelig glædet mig til! Jeg har aldrig læst noget af Gaiman før, har faktisk først ‘opdaget’ ham for nyligt. Jeg blev ikke skuffet.

I beskrivende står der ‘krybende uhyggelige fortælling’. Og ja! Måske ikke decideret uhyggelig. Men krybende er den i hvert fald. Den er skummel og ret dyster, slet ikke lige hvad jeg havde forventet. Jeg synes det er en fantastisk ide, med en anden verden der er magen til vores, og så alligevel ikke. Den anden mor er ret så uhyggelig faktisk, og det hele er bygget ret godt op af Gaiman.

Coraline er en lidt speciel hovedperson. Jeg kan ikke helt bestemme hvilken alder hun har, udover at hun jo er et barn. Det er måske også grunden til at hun ikke var særlig skeptisk over for den anden verden. Selvom hun er bange, hvilket er forståeligt, så tager hun det hele i en stiv arm, hvis man kan sige det. Hun lader ikke frygten holde hende tilbage! Og ja, den anden mor, er bare rigtig skummel, og jeg er glad for at hun ikke er min anden mor!

Gaiman skriver utrolig godt. Jeg er forbløffet over at jeg kunne blive revet så grundigt ind i historien, når man tænker på at bogen kun er på små 150 sider. Det tror jeg faktisk ikke andre bøger har formået, ikke uden at man at siddet med en lidt tom følelse bagefter. Det er i hvert fald ikke sidste gang jeg læser noget af Gaiman!

2 Comments on Neil Gaiman: Coraline

  1. Det glæder mig så meget, at du kunne lide ‘Coraline’ – og Gaimans skrivestil generelt. Det er nemlig en helt fantastisk bog, med så mange forskellige niveauer. Og den er så sælsom og mærkelig; lige præcis krybende, kriblende og krablende med mørke fornemmelse og fine hentydninger – uden man helt kan forklare hvorfor.

  2. Der er selvfølgelig nogle bøger, jeg synes burde være læst færdigt allerede… Fordi det har været længe undervejs, men min læsning for tiden er bare mega træg. ;( I stedet får jeg spillet World of Warcraft, hvor jeg har fået et mindre PvP flip! Så måske jeg skulle læse én warcraft bog snart. :b

    Desuden kunne Coraline vel være min næste Gaiman læseoplevelse, når nu du roser den og virker ret påvirket af stemningen (og den skumle moder xD)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.