19443829Forfatter: Neil Gaiman
Original titel: American Gods
Serie:
Antal Sider: 575
Genre: Fantasy
Forlag: People’s Press
Udgivet: 2014
Sprog: Dansk
Kilde: Hardcover
Stjerner:

“Bogen er et anmelder eksemplar fra People’s Press

Det handler den om:
Shadow har siddet i fængsel i tre år. Han har taget sin straf og ønsker kun at se sin elskede Laura igen, holde sig ude af problemer og starte et nyt liv. Men få dage inden sin løsladelse får han besked om Lau-
ras tragiske død. På vej hjem til begravelsen møder han en gådefuld, gammel mand, der kalder sig Mr. Wednesday, som giver ham et tilbud, han ikke kan afslå.

Livet som bodyguard, chauffør og stikirenddreng for den utilregnelige, men altid ulasteligt klædte svindler Mr. Wednesday bringer Shadow ud på en mission, et dystert og surreelt roadtrip gen-
nem Amerika. Her møder han en broget flok af excentriske skikkelser, hvis skæbner alle på mystisk vis synes vævet sammen med hans.

Shadow erfarer, at intet er, hvad det giver sig ud for, at alle bærer på hemmeligheder, og at drømme, mytiske væsener og guder er mere virkelige, end vi tror. Med tiden opdager han også, hvad det er, han er blevet hvirvlet ind i: Det trækker op til storm, til en episk kamp mel-
lem de gamle, glemte guder og de moderne. Om selveste Amerikas sjæl. En kamp, som Mr. Wednesday har tiltænkt Shadow at spille en helt central rolle i.

Min mening:
Jeg vidste ikke rigtig hvad jeg skulle forvente af Amerikanske Guder, det jeg fik var dog alligevel væk fra noget jeg kunne have forestillet mig. Det er jo Neil Gaiman! Jeg kan rigtig godt lide de to andre bøger jeg har læst af ham, men har netop lært at hans skrivestil er lidt speciel, og til tider kan være en smule tungt, specielt hvis man læser det på engelsk. Jeg havde netop fået at vide at denne var tung. Dog synes jeg selv at Stardust var tungere i sproget, måske kan det skyldes at jeg læste denne på dansk?

Lad mig give Gaiman en ting, beundring for opfindsomhed. Denne bog er virkelig speciel, og virkelig mærkelig. Usædvanlig. Mærkværdig. Jeg kan ikke rigtigt finde det helt rigtige ord for den. Den var absolut ikke dårlig, men heller ikke fantastisk. Den var underlig. Og lang. Det er nok det der trækker den mest ned, at den føltes så langtrukken. Til tider synes jeg slet ikke der skete noget, vi sad fast i det samme hele tiden, og andre gange skete der så mange mærkværdige og fantastiske ting at jeg næsten slet ikke kunne følge med! Jeg kan med sandhed sige at jeg ikke har læst noget lignende før, og den viser Gaimans “bredde” eller hvordan man skal forklare det. Den er helt anderledes end Stardust og specielt Coraline, som jo nok mest henvender sig til børn.

Shadow er en interessant karakter, jeg kunne faktisk godt lide ham, selvom han ikke er min favorit. Men han virkede troværdig. Han har ret så mange fejl og mangler, hvilket i min optik, gør ham så meget mere troværdig og virkelig.
Mr. Wednesday er nok den spøjseste karakter, han er virkelig pudsig, men det er svært at forklare mere om ham uden at spoile handlingen.

Handlingen er bygget virkelig godt op, og der er ret meget i den, som man ikke lige havde forudset. Alt i alt synes jeg det er en rigtig god bog, den var dog for lang til min smag. Om den var for underlig, det ved jeg ikke. Det tror jeg ikke, for det er det der gør den så speciel, man skal bare lige vænne sig til det synes jeg.

1 Comment on Neil Gaiman: Amerikanske Guder

  1. Jaaaa, jeg skal også med til BSB! 😀 Troede ellers ikke, at jeg kunne, fordi jeg oprindeligt skulle have været i USA i den måned… Men det blev jo ikke til noget, og så var der heldigvis stadig billetter! Jeg glæder mig SÅ meget!!! Faktisk skal jeg til mindst én koncert om måneden helt frem til august – det er et fantastisk koncertår!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.